Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στα όρια της... φτώχειας, μπαρ, καφετέριες και ταξί – τι δήλωσαν στην εφορία

More Sharing Services
Στα όρια της... φτώχειας, μπαρ, καφετέριες και ταξί – τι δήλωσαν στην εφορία
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ολοκληρώνει τη στατιστική επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι. Εν μέσω κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζουν να ζουν με εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν καν τα όρια της φτώχειας. Δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Λόγω της ύφεσης που άρχισε να δείχνει τα...δόντια της μέσα στο 2010, θα ήταν λογική μια μείωση των εισοδημάτων. Η λίστα όμως, αποκαλύπτει περιπτώσεις που εντυπωσιάζουν. Για παράδειγμα, το μέσο δηλωθέν εισόδημα περίπου 30.000 εκμεταλλευτών ταξί, διαμορφώνεται στα 10.196 ευρώ. Φτωχότεροι όλων είναι οι ιδιοκτήτες μπαρ (περίπου 31.000 στον αριθμό) οι οποίοι δήλωσαν 4.322 ευρώ ατομικό εισόδημα. Συνεργία αυτοκινήτων δηλώνουν ετήσιο ατομικό εισόδημα 6818 ευρώ ενώ οι υδραυλικοί 7903 ευρώ. Τόσα λίγα χρήματα δεν δηλώνει καν ο συνταξιούχος του ΙΚΑ που επειδή λαμβάνει μόνο την κατώτατη σύνταξη (περίπου 470 ευρώ) το κράτος τον επιδοτεί και με το ΕΚΑΣ (έως 230 ευρώ)
Από τα στοιχεία αποκαλύπτεται η προσπάθεια των επαγγελματιών να δηλώσουν εισόδημα στα όρια του αφορολογήτου. Όπως σημειώνει και σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή της Κυριακής» από τους συνολικά 779.319 επαγγελματίες, οι 457.386 δεν υπερέβησαν το όριο των 12.000 ευρώ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !