Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε το εντυπωσιακό ψάρι - δράκο που φέρνει καλή τύχη


Δείτε το εντυπωσιακό ψάρι - δράκο που φαίρνει καλή τύχη [εικόνες]

Ένα ψάρι που μοιάζει με Δράκο και θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, σύμφωνα με την κινέζικη λαϊκή παράδοση, αποτελεί το δημοφιλέστερο (και ακριβότερο) «κατοικίδιο» στους κύκλους των πλουσίων της Ασίας.Ο «κόκκινος δράκος», επίσης γνωστό και ως Arowana, είναι ένα ψάρι του γλυκού νερού που φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος και μπορεί να ζήσει μέχρι 25 χρόνια, ενώ είναι ιδιαίτερα μοναχικό, αφού ανέχεται την «παρέα» στο ενυδρείο, μόνο όταν είναι σε πολύ μικρή ηλικία, αλλιώς γίνεται βίαιο και επιθετικό.Ωστόσο δεν είναι τα εκπληκτικά χρώματα και η ομοιότητά του με δράκο που το κάνουν τόσο ξεχωριστό και δημοφιλές. Αυτό το ψάρι έχει τη φήμη ότι φέρνει καλή τύχη και ευημερία στη ζωή του κατόχου του, γι' αυτό πολλοί πλούσιοι επιχειρηματίες στην Κίνα αλλά και σε όλη την Ασία σπεύδουν να το αγοράσουν και διατίθενται να δώσουν πολλά χρήματα γι' αυτό.

Πράγματι τη φήμη και την ομορφιά του ψαριού, έχουν φροντίσει να εκμεταλλευτούν εμπορικά στην Κίνα, αφού ένα τέτοιο ψάρι στοιχίζει $8000, ενώ η τιμή του αυξάνεται με την ηλικία του ψαριού.
Ωστόσο η «τυχοδιωκτική» αυτή μανία μπορεί να δημιουργήσει οικολογική καταστοφή, αφού ήδη λόγω της «δημοτικότητάς» του ως κατοικίδιο, το ψάρι - δρακος απειλείται με εξαφάνιση!
Δείτε στη συνέχεια μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από το γούρικο ψάρι:


Πηγή: Δείτε το εντυπωσιακό ψάρι - δράκο που φέρνει καλή τύχη [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69431#ixzz27YoIfCkP

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !