Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

National Geographic: Τα καλύτερα "κλικ" του 2012Το περιοδικό National Geographic ανέδειξε τις καλύτερες φωτογραφίες για το 2012. 6.615 φωτογράφοι από 152 χώρες πήραν μέρος στον 24ο κατά σειρά ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού.

Συνολικά οι κριτές είδαν, αξιολόγησαν και βράβευσαν, 11 φωτογραφίες από 12.000 υποψήφιες.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην "Πεταλούδα" του φωτογράφου Cedric Houin. Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει την καθημερινή ζωή μιας οικογένειας στην απομακρυσμένη περιοχή Kyrgyz στο Αφγανιστάν.

Ο ίδιος ο φωτογράφος δήλωσε: "Αυτή η εικόνα τραβήχτηκε στο Kyrgyzstan και συγκεκριμένα στην περιοχή Wakhan. Η οικειότητα αυτής της στιγμής της καθημερινότητας, που απαθανατίστηκε μέσα στο yurt (είδος καλύβας που συναντάται κυρίως στην Κεντρική Ασία) μιας οικογένειας, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το σκληρό περιβάλλον στο οποίο ζουν αυτές οι νομαδικές φυλές".

Στη φωτογραφία απεικονίζεται μια γυναίκα και το παιδί της μέσα σε μια καλύβα. Ο αντιφατικός τρόπος ζωής των νομάδων, όπως απαθανατίστηκε από τον Cedric Houin, είναι το στοιχείο που έκανε τους κριτές να βραβεύσουν τη δουλειά του φωτογράφου.Παρά το γεγονός ότι ζουν σε μια καλύβα, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων και κάτω από αντίξοες συνθήκες, η οικογένεια διαβιώνει μέσα στην καλύβα με τους όρους του δυτικού τρόπου ζωής. Στην εικόνα διακρίνεται μια τηλεόραση και ένα στερεοφωνικό που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον υπόλοιπο διάκοσμο του χώρου. Το National Geographic αναφέρει μάλιστα ότι αυτά τα πρόχειρα καταλύματα είναι συχνά εξοπλισμένα με δορυφορικά πιάτα.Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !