Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο τύπος της NASA με το «μόικαν» κούρεμα...




...που έκλεψε την παράσταση στο ίντερνετ ...
Ο Μπόμπακ Φερντόουσι, διευθυντής πτήσης της NASA στην αποστολή που κατάφερε να στείλει το Curiosity στον Άρη, είναι ωραίος και αντισυμβατικός. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή για... το πώς κατάφερε να γίνει διάσημος στα social media τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη Δευτέρα είχε λιγότερους από 200 followers στο Twitter. Σήμερα έχει περισσότερους από 43.000. Ο Φερντόουσι που είναι γνωστός στο ίντερνετ ως «Nasa Mohawk Guy», κατέκτησε το διαδίκτυο αμέσως μόλις όσοι παρακολουθούσαν την προσεδάφιση του Curiosity στον Άρη πρόσεξαν το ασυνήθιστο κούρεμα του. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε δημοφιλές θέμα σε Tumblr και Twitter και αποθανατίστηκε σε δεκάδες εικόνες, κόμικς θαυμαστών αλλά και μπλουζάκια που διαδίδονται με… ταχύτητα φωτός.

Όπως σημειώνει η Κέιτ Μίλτνερ στον Guardian, οι λόγοι που τον εκτόξευσαν στο διαδικτυακό σύμπαν είναι μάλλον τρεις: Είναι γόης αλλά και nerd, ένας σέξι επιστήμονας δηλαδή. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι προτάσεις γάμου που έχει δεχθεί από πληθώρα γυναικών στο Twitter.


Έπειτα είναι η καταγωγή του από το Ιράν γεγονός που έχει κάνει υπερήφανη όλη την περσική κοινότητα των ΗΠΑ. Στο πρόσωπο του βλέπουν μια θετική εικόνα των ιρανο-αμερικανών που σπάει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Το τρίτο στοιχείο που συμβάλει στη δημοτικότητα του είναι το ότι προσφέρει ένα πλαίσιο για πολιτισμικό σχολιασμό και δημιουργία περιεχομένου. Η εμφάνιση του έδωσε στον κόσμο μια διακριτή και ευρέως αποδεκτή εικόνα, με διάφορα επιμέρους στοιχεία της οποίας είναι εύκολο κάποιος να ταυτιστεί


.





































enimerosi24.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !