Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Τι γνωρίζετε για την ζώνη της άνεσης;


Τι γνωρίζετε για την ζώνη της άνεσης;
Πότε γνωρίζεις ότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσεις;

Όταν δεν μπορείς να βρεις μέσα σου ούτε ένα λόγο ικανό να σε κρατήσει εκεί που βρίσκεσαι, και το άγνωστο μοιάζει λιγότερο τρομακτικό από το κενό που αισθάνεσαι μέσα σου. Σίγουρα δεν υπάρχουν εγγυήσεις πουθενά, είτε παραμένεις στο ίδιο σημείο είτε ρισκάρεις να προχωρήσεις προς το άγνωστο. Κάθε απόφαση, από μόνη της, αποτελεί ένα ρίσκο γιατί κάθε απόφαση είναι πάντα ανάμεικτη με θετικά και αρνητικά στοιχεία που πρέπει να ισορροπήσεις στο επίπεδο της καρδιάς. Η λογική μπορεί να σε σταματάει για λίγο και να σε αναγκάζει να λογαριάζεις ρόλους, θέση, κύρος, οφέλη και απώλειες, περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες. Αλλά εν τέλει, η αδιάψευστη εσωτερική φωνή γίνεται όλο και πιο έντονη και εσύ αδυνατείς να την αγνοείς, καθώς ζητά επίμονα την προσοχή σου. Τότε ξέρεις ότι δεν γίνεται άλλο να αναβάλλεις, ότι έχει έρθει η ώρα για δράση – οποιαδήποτε δράση, φτάνει να μετακινηθείς, φτάνει να βγεις από τη «ζώνη άνεσης» και βολέματος όπου έχεις βαλτώσει. Είναι μια παραπλανητική παραίσθηση.
Η «ζώνη άνεσης» σε προστατεύει φαινομενικά από σφάλματα, την αποτυχία, την απόρριψη, την απογοήτευση και τα ρίσκα που σε τρομάζουν. Προσφέρει μια παραπλανητική αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου όλων όσων γνωρίζεις ήδη και θεωρείς οικεία, καθώς η ζωή σου περνάει από δίπλα σου με επαναλαμβανόμενο τρόπο προσφέροντας σου μόνο ρουτίνα, άγχος και το αδυσώπητο αίσθημα της ανολοκλήρωσης. Η «ζώνη άνεσης» σου παρέχει το «δικαίωμα» να κρίνεις, να κατηγορείς και να ψάχνεις εχθρούς έξω από τον εαυτό σου. Είναι μια κατάσταση θυματοποίησης καθώς αρνείσαι την ευθύνη της ζωής σου και τη δική σου συμβολή σε ότι αποτελεί την πραγματικότητα σου. Μπορείς να «ξεκουραστείς» στη «ζώνη άνεσης» για κάποιο διάστημα, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε δικαιολογία χρειάζεσαι για να το κάνεις, μέχρι να ανακτήσεις την εσωτερική σου δύναμη. Κάποιοι μένουν εκεί όλη τους τη ζωή, μετανιώνοντας όταν πλησιάζει ο θάνατος, για τη ζωή που έχουν οι ίδιοι επιλέξει: μια ζωή κενή, γεμάτη πίκρα και άπειρους συμβιβασμούς. Όμως μόνο εσύ μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη για τα όνειρα σου, όσο παράλογα και αν μοιάζουν στον υπόλοιπο κόσμο. Μόνο εσύ μπορείς και πρέπει να τα κάνεις πραγματικότητα, προσφέροντας το καλύτερο που μπορείς για το καλό του Εαυτού σου και όλων όσων είναι γύρω σου. Δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για να επιβιώνουμε, να συμβιβαζόμαστε ή να επιτιθέμεθα σε άλλους για τις δικές μας ελλείψεις. Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράζουμε αυτό που Είμαστε και ποτέ δεν θα ανακαλύψεις ποιος Είσαι αν εξακολουθείς να ζεις στη «ζώνη άνεσης» για υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !