Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!


Η παραλία στο Algarrobo στη Χιλή έχει δυνατό συναγωνισμό: Την San Alfonso Del Mar Resort, τη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου, η οποία περιέχει τόσο νερό, όσο θα χρειάζονταν 6.000 κοινές πισίνες. Ετοιμάσου για βουτιές x-large διαστάσεων, έστω και νοητές…

Όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα του photoshop, δε θα τα καταφέρεις. Η πισίνα στο San Alfonso Del Mar Resort δεν είναι απλά η ωραιότερη πισίνα στην Χιλή, είναι η μεγαλύτερη πισίνα παγκοσμίως -και κάτοχος του ανάλογου ρεκόρ Γκίνες- με μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο, έκταση που καλύπτει 80 στρέμματα και βάθος 35 μέτρα (ναι, καλά θα κάνεις να μην προσπαθήσεις να φτάσεις στον πάτο).
Περίπου 66 εκατομμύρια γαλόνια θαλασσινού νερού από τον διπλανό Ειρηνικό Ωκεανό είναι υπεραρκετά για να φουλάρουν την πισίνα.
Και κάπου εδώ έρχεται η εξής λογική ερώτηση. Πώς γίνεται μια τέτοια πισίνα να παραμένει καθαρή;
Η αλήθεια είναι ότι ο καθαρισμός της θα απαιτούσε 6.000 φίλτρα και άλλες τόσες δόσεις χλώριο, αν ο Χιλιανός βιοχημικός Fernando Fishmann δεν είχε σκεφτεί-και αργότερα υλοποιήσει- μια πιο οικονομική, πρακτική, αλλά και οικολογική λύση, η οποία χρειάστηκε έξι χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.
Η τεχνολογία δεν προσθέτει μια σταθερή ροή των χημικών στο νερό, όπως γίνεται συνήθως. Αντί αυτού, 400 σένσορες βακτηρίων λειτουργούν ανά στρέμμα και όταν τα επίπεδα είναι αυξημένα το σύστημα εγχέει αυτόματα τις ίδιες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του πόσιμου νερού.
Ουσιαστικά, το σύστημα καθαρισμού (που ελέγχεται από υπολογιστές) φιλτράρει και καθαρίζει το νερό που παίρνει από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφήνοντας την μονίμως καθαρή και γεμάτη από κρυστάλλινα νερά.
Η θερμοκρασία του νερού μένει σταθερή στους 26 βαθμούς Κελσίου, εννέα βαθμούς υψηλότερη από τη θάλασσα.
Όσο για το κόστος που απαιτείται για να διατηρηθεί καθαρή; Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια το χρόνο φτάνουν και περισσεύουν…
Φυσικά δε χρειάζεται να κάνουμε λόγο για την απίστευτη ποικιλία υπηρεσιών που παρέχει το παραδεισένιο καλοκαιρινό θέρετρο: Εκεί κανείς μπορεί να κάνει ό,τι θαλάσσιο σπορ μπορεί να φανταστεί, να απολαύσει σπεσιαλιτέ της περιοχής ή και κουζίνες όλου του κόσμου, αλλά να διασκεδάσει μέχρι πρωίας στις pubs και τα clubs της περιοχής.
Κοινώς, να απολαύσει τις πιο πολυτελείς διακοπές της ζωής του.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !