Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Τις ημέρες του καύσωνα...

ΧΡΗΣΙΜΟ: Πώς θα διατηρήσετε το σπίτι δροσερό τις ημέρες του καύσωνα
Τις ημέρες του καύσωνα, το σπίτι είναι το καταφύγιο μας. Τι γίνεται όμως όταν ακόμη και εκεί η ζέστη είναι αφόρητη;
Με μερικά απλά βήματα μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό χωρίς να εκτοξεύσετε το λογαριασμό του ρεύματος με τη χρήση κλιματιστικού.
1. Ντυθείτε κατάλληλα
Μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα και την ενεργειακή κρίση που επακολούθησε εξαιτίας της διακοπής 50 ατομικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην φορούν γραβάτες και επίσημα ενδύματα στους χώρους εργασίας.

2. Κρατήστε τη ζέστη εκτός
Τοποθετήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ή ρολά στα παράθυρα και ειδικότερα στα δυτικά για να εμποδίσετε τη ζέστη από τον απογευματινό ήλιο.
Μια ακόμα πηγή θερμότητας μέσα στο σπίτι είναι οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: τηλεόραση, λάμπες, φούρνος κλπ ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέσα στο χώρο σας.
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φυτά με πυκνό φύλλωμα στα ανατολικά και δυτικά παράθυρα του σπιτιού σας για να δημιουργήσετε σκιά και να δροσίσετε το χώρο σας με φυσικό τρόπο.
3. Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορήσει
Η κίνηση του αέρα μέσα στο σπίτι κατά τους θερμούς μήνες του θέρους, ακόμα καιανεπαίσθητη, κάνει μεγάλη διαφορά. Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα στο ταβάνι για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα και να δροσίσετε το δωμάτιο χωρίς να καταναλώσετε πολλή ενέργεια.
Τα ανοιχτά παράθυρα βοηθούν, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του μεσημεριού όταν η θερμοκρασία έξω βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
4. Η δροσερή νύχτα φροντίζει για δροσερές μέρες
Συνήθως οι νύχτες του καλοκαιριού είναι δροσερές σε σύγκριση με τις ημέρες. Ένας ειδικόςεξαεριστήρας που συλλέγει τον δροσερό αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και απομακρύνει τον θερμό αέρα που έχει συγκεντρωθεί μέσα στην ημέρα μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική λύση.
Διατηρήστε τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας και το σπίτι μπορεί να μείνει αναπάντεχα δροσερό.
5. «Θωρακίστε» το σπίτι
Η καλή μόνωση του σπιτιού και των σημείων από όπου διαρρέει αέρας είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του καλοκαιρινού καύσωνα. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων έπεται και είναι σίγουρα μια περίπλοκη και ακριβή διαδικασία.
6. Ρυθμίστε το κλιματιστικό
Τελευταία λύση για την αντιμετώπιση του καύσωνα είναι, από οικολογικής σκοπιάς, η «προσφυγή» στο κλιματιστικό. Προτού λειτουργήσετε το κλιματιστικό καθαρίστε τα φίλτρα ή απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό για τον απαραίτητο έλεγχο.
Αν αγοράσετε καινούργιο, ενημερωθείτε για την ενεργειακή κατανάλωση και επιλέξτε συσκευή κατάλληλου μεγέθους και ισχύος για το χώρο σας.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !