Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Αδειάζουν οι βίλες… γεμίζουν τα μοναστήρια!


Αδειάζουν οι βίλες… γεμίζουν τα μοναστήρια!

Καταφύγιο στον Θεό αναζητούν το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι Έλληνες, προκειμένου να γλιτώσουν από το «δαίμονα» της οικονομικής κρίσης και των χαρατσιών!
Η εφημερίδα «Ελλάδα» αποκάλυψε περιπτώσεις δύο επιχειρηματιών από την Πάτρα, οι οποίοι έβαλανλουκέτο στα καταστήματά τους και ακολούθησαν το δρόμο της Ορθοδοξίας, αφήνοντας πίσω τους χρέη και πιστωτές.
Η απόφαση γνωστού επιχειρηματία που διατηρούσε κατάστημα υπόδησης σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, να φύγει για την Αθήνα προκειμένου να χειροτονηθεί διάκονος, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους συναδέλφους του στην περιοχή. Όλοι γνώριζαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα ακολουθούσε το δρόμο του Θεού στα 45 του χρόνια. «Τον συγκεκριμένο συνάδελφο τον κυνηγούσαν Θεοί και δαίμονες. Αυτό φάνηκε και όταν έκλεισε την επιχείρηση και έφυγε για να χειροτονηθεί, καθώς τα εξώδικα για χρέη μπροστά από το κατάστημά του σχημάτισαν βουνό», δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρόρος.

Το δρόμο του μοναχισμού πήρε άλλος επιχειρηματίας από την Πάτρα, που διατηρούσε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη στο κέντρο της πόλης. Τα χρέη τον έπνιγαν μέχρι που ξαφνικά μία ημέρα έβαλε λουκέτο και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα βρίσκεται σε μοναστήρι της Πελοποννήσου, ενώ παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας.
«Ο συνάδελφος είχε μία τάση προς το Θεό, όχι όμως τέτοια για να βάλει το ράσο. Οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά και φαίνεται πως αποφάσισε να πάει στο μοναστήρι για να βρει στέγη, τροφή και να προσφέρει υπηρεσίες», δηλώνει ο κ.Ρόρος. Μάλιστα παρομοιάζει τη σημερινή κατάσταση με εκείνη του Βυζαντίου: «Όπως στην εποχή του Βυζαντίου πολλοί πήγαιναν στα μοναστήρια για να μην πολεμήσουν, έτσι και τώρα στρέφονται σε αυτά, διότι το να ζεις στη σημερινή κοινωνία είναι ένας διαρκής πόλεμος με τα χαράτσια, το ΔΝΤ, την απειλή της χρεοκοπίας. Η κατάσταση στην Πάτρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι δραματική. Από τις αρχές του 2012 έχουν κλείσει στην περιοχή μας περισσότερα από 280 καταστήματα. Έτσι κάποιοι επιχειρηματίες ακολουθούν το δρόμο του Θεού, άλλοι της ξενιτιάς και άλλοι παίρνουν ένα σχοινί και βάζουν τέλος στη ζωή τους…»
Πάγωμα διορισμών και στην Αρχιεπισκοπή!
Ούτε στην εκκλησία δεν μπορούν να βρουν δουλειά οι πολίτες, καθώς το μνημόνιο έφερε πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και κατ’ επέκταση και στην εκκλησία, που υπάγεται σε αυτόν, ενώ οι κληρικοί πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία. Έτσι για κάθε δέκα αποχωρήσεις κληρικών, γίνεται μόλις ένας διορισμός, όπως ισχύει στο δημόσιο.
«Τον τελευταίο ένα χρόνο δεν έχουν γίνει καθόλου διορισμοί. Πέρυσι μας δόθηκαν 100 θέσεις κληρικών, 85 για όλη την Εκκλησία της Ελλάδας και 15 για τις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου», δηλώνει ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατήρ Μάξιμος. Ασφαλώς και η επιλογή κάποιου να γίνει ιερέας είναι πρωτίστως πνευματική ανάγκη και δεν αποτελεί λύση σωτηρίας – και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες – από τα οικονομικά προβλήματα.
Εξάλλου, όπως λέει ο πατήρ Μάξιμος «δεν επιτρέπουμε σε κάποιον να χειροτονηθεί, αν δεν έχει προηγηθεί διαρκής προετοιμασία και δεν έχουμε κρίνει ότι είναι κατάλληλος και χρήσιμος για να πάρει την ευλογία».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !