Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Μήνυμα – απάτη για πρόστιμο στους επισκέπτες …ιστοσελίδων πορνό


Μήνυμα – απάτη για πρόστιμο στους επισκέπτες …ιστοσελίδων πορνόΤρέχουν και δε φθάνουν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες Ηρακλειώτες, οι οποίοι έκπληκτοι βλέπουν μπλοκαρισμένη την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους από μήνυμα της …Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ζητά να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ για να μην επέμβει η υπηρεσία.
Τα τελευταία 24ωρα χρήστες του διαδικτύου σε χωριό του Ηρακλείου έγιναν αποδέκτες αυτού του μηνύματος και άρχισαν πανικόβλητοι είτε να τηλεφωνούν στουπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν είτε να καλούν επειγόντως τους τεχνικούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Ηρακλειώτης που διατηρεί εμπορικό κατάστημα ανέφερε στην «Πατρίδα» ότι έγινε ρεζίλι σε πελάτες καθώς επιχειρούσε να εκτυπώσει κάποιο τιμολόγιο για να τους το παραδώσει. Παρά την επίμονη προσπάθεια του να εκτυπώσει το τιμολόγιο, η διαδικασία δεν προχωρούσε.
«Πίστεψα ότι είχε κολλήσει το μηχάνημα και έτσι έκανα επανακκίνηση. Με το που άνοιξε η οθόνη του υπολογιστή, εμφανίστηκε το μήνυμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήμα- τος που ανέφερε ότι έπρεπε να καταβάλλω 100 ευρώ επειδή είχα επισκεφθεί ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Έπεσαν τα μούτρα μου από την ντροπή γιατί φυσικά το είδαν οι πελάτες. Και εγώ κεραυνοβόληθηκα. Τελικά ενημερώθηκα ότι πρόκειται για απάτη, για κάποιον ιό» ανέφερε στην «Πατρίδα».
Το θέμα ωστόσο φέρεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες, χρήστες του διαδικτύου, έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης με αποτέλεσμα πολλοί να τρέχουν να καταβάλλουν τα 100 ευρώ για να γλυτώσουν τα …μπερδέματα με τους »χάκερς» του Νόμου.
Πρόκειται για απάτη
Πρόκειται για μήνυμα-ιό που δεν έχει καμία σχέση με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Μανόλης Σφακιανάκης προ ημερών και ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο ημερίδας, είχε χτυπήσει «καμπανάκι», γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για απάτη που έχουν στήσει άτομα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, χιλιάδες χρήστες έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν κάρτες, τις οποίες ξύνουν για να πληρώσουν μέσω διαδικτύου τα 100 ευρώ, τα οποία εισπράττουν «κάποιοι απατεώνες στο εξωτερικό».
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου ο υπολογιστής να…επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.
Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν άμεσα την υπηρεσία.
Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθείεπαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).
ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ μέσω: cretalive.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !