Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Παρεμβάσεις στις παραλίες της Κρήτης καταγγέλλει ο "Αρχέλων"



Παρεμβάσεις οι οποίες επηρεάζουν ή καταστρέφουν τις αμμουδερές παραλίες της Κρήτης στις οποίες γεννούν τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα-Καρέτα, καταγγέλει ο σύλλογος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων".

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο "Αρχέλων" αναφέρει παραλίες στο Ρέθυμνο αλλά και στα νότια του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα στο σχετικό κείμενο αναγράφονται τα εξής : 

"Τρεις είναι οι κυριότερες παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα καρέττα στην Κρήτη. Στη βόρεια ακτή, στο Νομό Χανίων τα 13 χλμ. παραλίας από το Κολυμπάρι μέχρι το Σταλό, στο Νομό Ρεθύμνου τα 11 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου μέχρι τη Σκαλέτα, και στη νότια ακτή του Νομού Ηρακλείου τα 8 χλμ. παραλίας από τον Κομμό μέχρι τον Κόκκινο Πύργο στον Κόλπο της Μεσσαράς.

Και οι τρεις περιοχές έχουν ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Δυστυχώς όμως καμιά από τις περιοχές αυτές δεν προστατεύεται ουσιαστικά. Όλο και συχνότερα καταγράφουμε ή μας καταγγέλλονται καταστροφικές παρεμβάσεις πάνω στις παραλίες αυτές, που εκτός από περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας αποτελούν και σημαντικούς φυσικούς και κατά συνέπεια τουριστικούς πόρους. Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες παρεμβάσεις προκάλεσαν θεσμοθετημένοι τοπικοί φορείς όπως οι Δήμοι ή οι αναπτυξιακές εταιρίες των Δήμων. Ας δούμε αναλυτικά τις πιο χτυπητές περιπτώσεις.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !