Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ 25,5 με 28 τ.μ

Μεγάλη η ζήτηση για μικροσκοπικά σπίτια στη Ν. ΥόρκηΘα μπορούσαν άραγε τα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη να ...μικρύνουν κι άλλο; Ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, πάντως, το ελπίζει. 
Χθες ανακοίνωσε την διεξαγωγή διαγωνισμού για αρχιτέκτονες οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν σχέδια για την κατασκευή διαμερισμάτων έκτασης 25,5 με 28 τ.μ. ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη κατάλληλων σπιτιών και οικονομικά προσιτών για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της πόλης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.«Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θέλουν να ζήσουν στην πόλη της Νέας Υόρκης και θα πρέπει να κατασκευάσουμε ένα νέο στεγαστικό μοντέλο που να είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και καινοτόμο για να ικανοποιεί τις ανάγκες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

Ο Μπλούμπεργκ είπε ότι το σχέδιο για τον χώρο που ανήκει στις δημοτικές αρχές και βρίσκεται στη συνοικία Kips Bay του Μανχάταν προβλέπει την κατασκευή μικρομονάδων. Θα είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερα από το μέσο κελί μιας φυλακής και σχεδόν το 1/40ό από το μέγεθος του σπιτιού του δημάρχου στο Upper East Side.

Οι τοπικές αρχές λένε ότι υπάρχουν σχεδόν 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά ενός ή δύο ενοίκων στην πόλη της Νέας Υόρκης αλλά μόλις ένα εκατομμύριο στούντιο και διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, ένδειξη που σύμφωνα με τους ίδιους υπογραμμίζει την ανάγκη αναπροσαρμογής των δεδομένων στην πόλη.

Οι νέοι, εργένηδες Νεοϋορκέζοι κυρίως δυσκολεύονται να βρουν ένα οικονομικό διαμέρισμα καθώς η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά. Ο δήμαρχος κάνει έκκληση για την κατάθεση προτάσεων εντός των επόμενων δύο μηνών για την κατασκευή ενός συγκροτήματος με 80 μικρομονάδες, όλες εκ των οποίων θα πρέπει να διαθέτουν κουζίνα και μπάνιο.

Όπως είπε ο Μπλούμπεργκ, το σχέδιό του προβλέπει την κατασκευή -ή συντήρηση- 165.000 οικονομικών κατοικιών στην πόλη μέχρι το 2014.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !