Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πώς να νοικιάσετε σπίτι έξυπνα και φθηνά



Η άνοιξη ευνοεί τις μετακομίσεις και η οικονομική κρίση τα...παζάρια. Και επειδή η αναζήτηση της κατάλληλης στέγης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακολουθήστε τις οδηγίες μας και μειώστε το ενοίκιό σας απολαμβάνοντας παράλληλα την εύνοια των νέων σας γειτόνων!



Μην ψάχνετε στα τυφλά…

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας, θέτοντας συγκεκριμένα κριτήρια. Μην ψάχνετε άσκοπα σε όλες τις περιοχές αλλά επικεντρωθείτε μόνο σε όσες σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Παράλληλα, δημιουργήστε μια λίστα με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν, όπως είδος σπιτιού (διαμέρισμα, μονοκατοικία, μεζονέτα κ.λπ.), τετραγωνικά, δωμάτια και χώροι και έξτρα παροχές, όπως αποθήκη, γκαράζ, τζάκι κ.λπ. Έτσι, η αναζήτησή σας θα γίνει ευκολότερη καθώς θα επικεντρωθείτε μόνο σε ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει.

Κάντε μια μικρή έρευνα αγοράς

Πριν ξεκινήσετε να βλέπετε διάφορα σπίτια, που ενδεχομένως σας ενδιαφέρουν, μην παραλείψετε να κάνετε πρώτα μια μικρή έρευνα αγοράς προκειμένου να δείτε, ποιες τιμές «παίζουν» στην περιοχή που ψάχνετε. Έτσι, αφενός θα είστε προετοιμασμένοι και αφετέρου θα αποκλείετε μονομιάς τα υπερβολικά υψηλά ενοίκια, που ίσως σας ζητήσουν κάποιοι ιδιοκτήτες. Σημαντικό: Αν η αγγελία αναφέρει τις λέξεις-κλειδιά: «τιμή συζητήσιμη», αδράξτε την ευκαιρία για σκληρό παζάρι…

Διαπραγματευθείτε άφοβα

Σε περίπτωση, που απευθυνθείτε απευθείας σε ιδιοκτήτες ακινήτων, θα έχετε τη δυνατότητα απευθείας διαπραγμάτευσης, που ενδεχομένως θα σας αποφέρει και μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι και ο ιδιοκτήτης χωρίς το ποσό, που θα πρέπει να καταβάλει σε κάποιον μεσίτη, θα έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει την αρχική τιμή προς όφελος και των δύο σας. Μη διστάσετε ούτε στιγμή να διαπραγματευθείτε. Θυμηθείτε, πως ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, επιτρέπει τα «παζάρια».

Ελέγξτε τα συναισθήματά σας

Μη δείχνετε σε καμία περίπτωση, πως σας αρέσει υπερβολικά ένα σπίτι-ακόμη και όταν πρόκειται για αυτό ακριβώς που ψάχνατε. Ο ιδιοκτήτης ή ο μεσίτης θα καταλάβουν τον ενθουσιασμό σας και ενδεχομένως θα σας ζητήσουν και μεγαλύτερο ενοίκιο. Προσπαθήστε να παραμείνετε ανέκφραστοι όσο θα εξετάζετε προσεκτικά το σπίτι και τονίστε, πως είστε ήδη στη διαδικασία αναζήτησης και πως έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία σπιτιών.

Φανείτε γνώστης

Όταν κάποιος ιδιοκτήτης ή μεσίτης σας δείχνει το σπίτι για το οποίο εκδηλώσατε ενδιαφέρον, σπαταλήστε κάποιο χρόνο για να το εξετάσετε προσεκτικά. Δείτε αν τα κουφώματά του είναι καινούργια ή αν θα σας δημιουργήσουν προβλήματα, όπως επίσης και τα σώματα θέρμανσης. Εξετάστε προσεκτικά τους χώρους και μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις, αναφορικά με το ύψος των κοινοχρήστων, τις ώρες θέρμανσης-αν το σπίτι διαθέτει κεντρική και όχι αυτόνομη θέρμανση κ.α. Τέλος, μη διστάσετε να ελέγξετε αν διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά (π.χ. ενεργειακό πιστοποιητικό κ.α.) ενώ ξεκαθαρίστε από την αρχή με τον ιδιοκτήτη το θέμα της εξόφλησης του "χαρατσιού" της ΔΕΗ.

Κερδίστε την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη

Αν το σπίτι που βλέπετε πληροί τα κριτήριά σας και σας αρέσει αρκετά, προσπαθήστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη. Μην ξεχνάτε, πως και εκείνος, ανησυχεί ιδιαίτερα για το «ποιόν» σας και τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να νοικιάσει το σπίτι του σε έναν αξιόπιστο ενοικιαστή, που όχι μόνο θα καταβάλει εγκαίρως το συμφωνημένο ενοίκιο αλλά θα φροντίζει ιδιαίτερα και το σπίτι σαν να ήταν δικό του. Μια καλή-και δοκιμασμένη τακτική-θα ήταν να δώσετε τα τηλέφωνα προηγούμενων ιδιοκτητών σπιτιών που νοικιάζατε, προκειμένου να λάβει ο νέος σας ιδιοκτήτης τις απαραίτητες συστατικές επιστολές.

Κλείστε την συμφωνία

Αν βρήκατε το σπίτι που σας ενδιαφέρει, αλλά το ενοίκιο σας φαίνεται λιγάκι ακριβό, μπορείτε να προτείνετε στον ιδιοκτήτη την υπογραφή συμβολαίου μεγαλύτερης διάρκειας προκειμένου να σας κάνει μια μικρή έκπτωση. Όταν έρθει η ώρα της υπογραφής του συμβολαίου, διαβάστε προσεκτικά τους όρους, πριν υπογράψετε, και συμφωνήστε για τον ακριβή χρόνο παράδοσης του σπιτιού σε εσάς. Καλό θα είναι επίσης, πριν την υπογραφή να έχετε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη, ποιες εργασίες θα πρέπει να έχει αποπερατώσει (π.χ. βάψιμο του σπιτιού ή επιδιορθώσεις σε πόμολα ή κουφώματα κ.α.), όταν σας το παραδώσει.

Η μέρα της μετακόμισης

Πριν την ημέρα της μετακόμισης, φροντίστε να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με τους νέους γείτονες, που κατοικούν στο ίδιο κτίριο και να τους ενημερώσετε για την επικείμενη μετακόμισή σας. Ζητήστε την κατανόησή τους για τυχόν υπερ-χρήση του ασανσέρ ή για το κλείσιμο του δρόμου από την εταιρεία μεταφορών, όσο θα διαρκεί η μετακόμιση. Να είστε σίγουροι, πως με αυτή σας την πρωτοβουλία όχι μόνο δεν θα διαμαρτυρηθούν αλλά θα φροντίσουν και να σας διευκολύνουν, καλωσορίζοντάς σας στη νέα σας γειτονιά.

(Πηγή: clickatlife.gr)

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !