Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΤΡΟΙΚΑ: Πρέπει να τηρηθούν στην Υγεία τα συμφωνηθέντα με όποια κυβέρνηση!




Με αυστηρό βλέμμα παρακολουθούν οι δανειστές μας τις τελευταίες ώρες τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας που καθιστά ουσιαστικά αμφίβολη στα μάτια τους την τήρηση της συμφωνίας για το μνημόνιο.

Η νέα κυβέρνηση αν σχηματισθεί θα πρέπει ωστόσο να τηρήσει όλα όσα έχουν υπογραφεί για την Υγείας, έστω και αν υπάρξουν αλλαγές και διαφοροποιήσεις στο μνημόνιο αν υπάρξει νέα διαπραγμάτευση.

Τι δεν αποφεύγεται στην Υγεία;


Ο χώρος της υγείας που θεωρείται από τους τροικανούς ο πιο σπάταλος στην Ελλάδα, δεν αναμένεται να αποφύγει το περαιτέρω «κούρεμα» όλων των δαπανών, όπως άλλωστε έχει ήδη δρομολογηθεί και υλοποιηθεί σε ένα μέρος.

Οι δανειστές μας πάντως έχουν στρέψει το βλέμμα τους πάνω μας και περιμένουν να διαπιστώσουν εάν θα μπλοκάρει το πρόγραμμα ώστε να παρέμβουν ως …άλλοι κυβερνώντες στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.

Η τρόικα αναμένει το επόμενο διάστημα βρέξει χιονίσει η φαρμακευτική δαπάνη να περιορισθεί στα 2,88 δις για το 2012. Ήδη οι δανειστές μας έχουν ενημερωθεί ότι η δαπάνη έχει αρχίσει και ξεφεύγει και πιέζουν να περιορισθεί περαιτέρω η κάλυψη των φαρμάκων στους ασθενείς από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Γεγονός που σημαίνει ότι με όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί το πιο πιθανό είναι να αυξηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα για τους Έλληνες ασθενείς.
Εκτός αυτού όμως οι τροϊκανοί πιέζουν και για άμεσο «κόψιμο» των νοσοκομείων καθώς θεωρούν ότι δεν έγινε καμία συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο ΕΣΥ και τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν χωρίς λόγο κατά την άποψή τους.

Έτσι βρέξει χιονίσει η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περιορίσει κατά πολύ τη λειτουργία ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ιδιαιτέρως όσων παρουσιάζουν χαμηλή αποδοτικότητα.
Μπορεί η ΝΔ προεκλογικά να είχε διαμηνύσει ότι δεν μπορούν να κλείσουν νοσοκομεία της περιφέρειας γιατί καλύπτουν τις τοπικές κοινωνίες, τίποτε ωστόσο δεν αποκλείεται με τα νέα δεδομένα τόσο της τρόικας όσο και γενικότερα με βάση την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται.

iatropedia

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !