Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η σέλα μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικές δυσλειτουργίες


σέλα, ποδήλατο, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, υγεία, άσκηση, μόδα, μετακίνηση, γεν

Τελευταία το ποδήλατο έχει γίνει μόδα στην άσκηση και στην γρήγορη μετακίνηση. Ωστόσο η ποδηλασία αποτελεί ένα εξαιρετικά παράδοξο της σύγχρονης ιατρικής.Αφ' ενός θεωρείται εξαιρετική αερόβια άσκηση για τα καρδιαγγειακά οφέλη, την απώλεια βάρους και την έκκριση ενδορφινών.Αφ' ετέτρου ολοένα και περισσότερες μελέτες που έρχονται στο φως, θεωρούν τις ποδηλατικές σέλες υπεύθυνες για ισχαιμία γεννητικών οργάνων και σεξουαλικές δυσλειτουργίες.Τα καθίσματα του ποδηλάτου έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το βάρος του σώματος να στηρίζεται συνήθως στη μύτη του καθίσματος, το οποίο μπορεί να πιέσει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.Οπως αναφέρει το Ελληνικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο υπάρχει συγκεκριμένη σχέση της ποδηλασίας (που περιλαμβάνει περινεική πίεση) με την αγγειακή, ενδοθηλιακή και νευρογενή δυσλειτουργία στους άνδρες. Και τα κακά μαντάτα συνεχίζουν με το Ινστιτούτο να σημειώνει επίσης ότι η ποδηλασία έχει σχέση και με τη σεξουαλική δυσλειτουργία αφού η πρώτη συμβάλλει στη δημιουργία και εξέλιξη της στυτικής δυσλειτουργίας.Αλλά και για τις γυναίκες ποδηλάτισσες τα νέα είναι εξίσου επίφοβα. Αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας καταδεικνύει πως οι γυναίκες που κάνουν συχνά ποδήλατο από την πίεση της σέλας στα νεύρα στα γεννητικά τους όργανα μπορεί να έχουν μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Στην μελέτη αυτή από ερευνητές του Γέιλ, το 2006, φάνηκε ότι οι γυναίκες ποδηλάτισσες είχαν μικρότερη αίσθηση των γεννητικών οργάνων σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου (γυναίκες δρομείς).
Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές του Γέιλ προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που επηρεάζουν τον πόνο και το μούδιασμα στη γεννητική περιοχή. Στην έρευνα πήραν μέρος 48 γυναίκες, οι οποίες έκαναν τουλάχιστον 10 μίλια ποδηλασία την εβδομάδα. Οι ερευνητές τοποθέτησαν τα ποδήλατα σε σταθερή μηχανή και οι γυναίκες είχαν τοποθετήσει τα καθίσματα και το τιμόνι τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Καθώς οι γυναίκες έκαναν πετάλι, ανέφεραν εάν αισθάνονταν πόνο, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, ενώ χρησιμοποιήθηκε και μια συσκευή για τη μέτρηση αίσθησης του πυελικού εδάφους.
Αυτό που φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο τις ποδηλάτισσες ήταν η θέση του τιμονιού. Οι γυναίκες που είχαν τοποθετημένο το τιμόνι χαμηλότερα από τη σέλα παρουσίασαν μεγαλύτερη πίεση στο περίνεο και μειωμένη αίσθηση του πυελικού εδάφους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο χαμηλότερα είναι το τιμόνι σε σχέση με τη σέλα, τόσο περισσότερο μια γυναίκα πρέπει να κλίνει προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο ποσοστό του σωματικού της βάρους να πιέζει το περίνεο γεγονός που είναι υπαίτιο για πιθανή σεξουαλική δυσλειτουργία και ισχαιμία των γεννητικών οργάνων.
Οι ποδηλάτες θα πρέπει λοιπόν, να προσέχουν ιδιαίτερα τη θέση της σέλας και του τιμονιού του ποδηλάτου, αλλά και να μην ρίχνουν όλο τους το βάρος προς τα εμπρός στα γεννητικά τους όργανα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !