Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Γιατί μπορεί να σωθεί στο τέλος η Ελλάδα!

Γιατί μπορεί να σωθεί στο τέλος η Ελλάδα!

Με τρόπο αθόρυβο και χωρίς να το  …διαδηλώνουν, τα περισσότερα –αν όχι όλα– κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το απευκταίο απ' όλους ενδεχόμενο της αναγκαστικής

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας το παραδέχθηκε σε συνέντευξή του την Κυριακή, ενώ τιςτελευταίες ώρες, το παράδειγμά του ακολουθούν κι άλλοι Ευρωπαίοι ομόλογοι του.
Κυρίως, οι λεγόμενοι «σκληροί». Για παράδειγμα τη σκυτάλη πήρε ο Ολλανδός υπουργ.
 ο οποίος παραδέχθηκε ότι η κίνηση γίνεται «για λόγους ασφαλείας», που τους επιτρέπουν να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι στην κυβέρνηση Σαρκοζί είχαν εκτιμήσει στα περίπου 50 δισ. ευρώ το κόστος της γαλλικής οικονομίας από μια ελληνική έξοδο.
Γεγονός αποτελεί ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που βλέπουν αυτή την προοπτική πιθανή.
Σε τέτοιο βαθμό που ο επικεφαλής του IIF, ο γνωστός μας από το PSI κ. Νταλάρα, να παραδεχθεί ότι «μάλλον είναι μέρος μιας μικρής ομάδας που δεν πιστεύει ότι είναι προκαθορισμένο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ».
Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε και μια επιπλέον διάσταση στο τι θα συνεπάγονταν τελικώς μια τέτοια εξέλιξη, αν καθίστατο αναπόφευκτη.
Όπως είπε θα προκαλούνταν μεγάλες ζημίες σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.
Ακόμα κι αν η ελληνική εμπλοκή θεωρούνταν αντιμετωπίσιμη, το ντόμινο έφεκτ που θα προκαλούνταν θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παλιρροιακό κύμα.
Κι αυτό ασφαλώς δεν θα το ήθελε κανείς. Κι αυτό στο τέλος μπορεί και να σώσει την χώρα μας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !