Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά στη Μύκονο

http://www.life2day.gr/wp-content/uploads/2012/04/MYKONOS.jpg
Ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο σχεδιασμός προβλέπει η δράση να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.

Σε συνέχεια της δράσης με την αποτύπωση μέσω δορυφορικών εικόνων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην διασταύρωση των σχετικών στοιχείων που προκύπτουν από τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες.

Συγκεκριμένα, με τη σύγκριση των εικόνων έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί όλες οι εμφανείς μεταβολές στη δόμηση (ανεγέρσεις νέων κτιρίων, προσθήκες, επεκτάσεις κ.λπ.), που υλοποιήθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011 που ορίζει ο Ν. 4014/2011 για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων.


Για όσα από τα εντοπισμένα ακίνητα έχουν καταχωρηθεί δηλώσεις αυθαιρέτων στην βάση δεδομένων του ΤΕΕ, οι εικόνες της πρότερης και μεταγενέστερης κατάστασης συνοδεύονται από όλα τα στοιχεία των σχετικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί γι' αυτά.

Για όσα δεν είναι ενταγμένα στην βάση δεδομένων του ΤΕΕ, οι εικόνες τους, σε συνδυασμό με υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι επιθεωρητές, όπως καταγγελίες, ΖΟΕ Μυκόνου και ούτω καθεξής, θα αποτελέσουν χρήσιμη υποβοηθητική πληροφορία για το έργο των ελεγκτών.

Οι θέσεις και των δύο κατηγοριών ακινήτων είναι αποτυπωμένες στην πλατφόρμα του GoogleEarth για τον άμεσο εντοπισμό τους.

Έσοδα 473 εκατ. ευρώ από την «τακτοποίηση»

Όσον αφορά την πρόοδο των δηλώσεων και των εσόδων στο πλαίσιο της ρύθμισης για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 327.000, ενώ αντίστοιχα για βεβαιώσεις μεταβίβασης έχουν καταχωρηθεί πάνω από 133.000.

Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις για τη ρύθμιση αυθαιρέτων προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα πάνω από 473 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση λήγει στις 30 Ιουνίου.

(Πηγή: in.gr)

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !