Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο συνδυασμός "βουνό και θάλασσα"...



 Οι Τρεις Εκκλησιές είναι ένας............
μικρός απομονωμένος παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται 64km νότια του Ηρακλείου, καταμεσής του άγριου και αφιλόξενου τοπίου των Αστερουσίων Όρεων. Η τριγύρω περιοχή, μια από τις πιο απομονωμένες της Κρήτης, είναι δύσκολα προσβάσιμη, ενώ έχει μερικές πολύ όμορφες παραλίες. Για να έρθετε στις Τρεις Εκκλησιές θα πρέπει να οδηγήσετε μέσα σε ένα χωματόδρομο περίπου 10km από το χωριό Παράνυμφοι, νότια του Πύργου Μονοφατσίου.
Ο δρόμος αυτός διασχίζει τα Αστερούσια Όρη και κατηφορίζει μέσα από το άγριο, αλλά συνάμα μαγευτικό, τοπίο. Στους Παράνυμφους μπορείτε να επισκεφτείτε την βυζαντινή εκκλησία του Αποστόλου Παύλου με τις παλιές τοιχογραφίες (14ος αιώνας). Μισό χιλιόμετρο μετά τους Παράνυμφους μπορείτε να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος και στις Τρεις Εκκλησιές. Εκεί κοντά, στη μέση του άνυδρου αυτού τόπου, υπάρχει ο εκπληκτικός καταρράκτης του φαραγγιού του Αμπά με ύψος 145m!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !