Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Aids: Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα!


Δείτε ποια είναι 
Πολλά σημάδια της νόσου θυμίζουν ακόμη και καθημερινές ασθένειες που λίγο πολύ έχουμε περάσει...
όλοι, όπως η γρίπη. Ωστόσο πριν αποφανθεί κανείς ότι πάσχει από Aids θα πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Δείτε ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα και πως εξελίσσονται.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τη στιγμή της διάγνωσης του ιού HIV (δηλαδή όταν γίνει κανείς οροθετικός), μέχρι να νοσήσει, συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα.
Ποικίλει ωστόσο από άτομο σε άτομο. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα. Ορισμένες φορές πάλι η οξεία λοίμωξη από τον HIV εμφανίζει συμπτώματα λοιμώδους μονοπυρήνωσης, γρίπης ή κάποιας ιογενούς πάθησης.

Μερικά από τα πιθανά συμπτώματα (που μπορούν να διαρκέσουν από μερικές ημέρες έως ένα μήνα και μετά να υποχωρήσουν) είναι:

Διογκωμένοι λεμφαδένες
Μειωμένη όρεξη
Μυϊκή δυσκαμψία ή άλγος
Αίσθημα κόπωσης ή κακουχία
Πυρετός
Πονόλαιμος
Έλκη στη στοματική κοιλότητα και στον οισοφάγο
Κεφαλαλγία
Εξάνθημα

Στο διάστημα που ο ασθενής δεν παρουσιάζει κανένα ύποπτο σημάδι ονομάζεται ασυμπτωματικός και μόνο ειδικές αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να το δείξουν ότι κάποιος είναι φορέας του ιού.
Το στάδιο αυτό μπορεί να διαρκέσει από ένα έως και 10 χρόνια.

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ πάντως επισημαίνεται ότι: "Ο χρόνος μεταξύ μόλυνσης από τον ιό και εκδήλωσης του AIDS ποικίλει από άτομο σε άτομο, ενώ η έγκαιρη χορήγηση συνδυασμού αντιρετροϊκών φαρμάκων υψηλής δραστικότητας, επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη του νοσήματος και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τη θνητότητα. Σήμερα, η HIV λοίμωξη θεωρείται χρόνια νόσος, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής λαμβάνει συστηματικά τη θεραπεία του. "
 iatropedia

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !