Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ζητιάνα - τοκογλύφος με τις καταθέσεις εκατομμυρίων και τα 16 ακίνητα


Η ζητιάνα - τοκογλύφος με τις καταθέσεις εκατομμυρίων και τα 16 ακίνητα

Φορούσε κουρέλια, έψαχνε στα σκουπίδια, ζητούσε την ελεημοσύνη των περαστικών, αλλά ήταν ιδιοκτήτρια δεκαέξι ακινήτων και στην τράπεζα είχε καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Οι άντρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τα μηδενικά στους λογαριασμούς της ηλικιωμένης γυναίκας.Το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από το περασμένο καλοκαίρι, μετά από καταγγελία. Μετά από τις έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν ν α συνθέσουν το οικονομικό της προφίλ και έφτασαν σε μία από τις πιο περίεργες ιστορίες φοροδιαφυγής.Σύμφωνα με την Espresso η ηλικιωμένη γυναίκα εμφανιζόταν στην εφορία σαν άπορη και μάλιστα τα τελευταία δέκα χρόνια τα ετήσια εισοδήματα της κυμαίνονταν από μηδέν έως και 6.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2001 μέχρι και σήμερα ο μέσος όρος των εισοδημάτων της δεν ξεπερνούσε τα 2.800 ευρώ. Μάλιστα η ίδια υποστήριζε πως επιβίωνε μόνο από ελεημοσύνες, αλλά και από ότι έβρισκε στα σκουπίδια.Από το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών αποδείχθηκε πως στους λογαριασμούς της ηλικιωμένης τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν κατατεθεί 16,5 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα τέσσερα ήταν στους λογαριασμούς και τα υπόλοιπα είχαν επενδυθεί σε διάφορα ακίνητα.

Με τα στοιχεία αυτά οι άντρες του ΣΔΟΕ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μία πολύ πετυχημένη... τοκογλύφος. Οι λογαριασμοί της πιστώνονταν με σημαντικά ποσά από καταθέσεις επιταγών. Εκείνη «έσπαγε» μεταχρονολογημένες επιταγές πελατείας που της προσκόμιζαν επιχειρηματίες, αποκομίζοντας σημαντικά ποσά από τόκους.
Το πρόβλημα όμως είναι πως η γυναίκα απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο και δε... θα απολογηθεί για τα κατορθώματα της. Ο γιος της που είναι και ο νόμιμος κληρονόμος της ισχυρίστηκε πως η μητέρα του είχε κληρονομήσει μία τεράστια περιουσία από ένα θείο της στην Αμερική, ενώ είχε και εισόδημα από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών. Παράλληλα εισέπραττε και τη σύνταξη του άντρα της. Πρόσθεσε μάλιστα πως η μητέρα του είχε επενδύσει σε τραπεζικά προϊόντα υψηλής απόδοσης.
Ο ίδιος πάντως δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ, αφού οι καταθέσεις έχουν δεσμευθεί και θα επιβληθεί φόρος 16,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !