Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στο... ύψος τους οι τιμές στην Κρήτη

Η κρίση βαθαίνει αλλά οι τιμές σε ποτά και καφέδες παραμένουν σταθερά υψηλές στα περισσότερα καφέ του Ηρακλείου. Αν εξαιρέσει κανείς τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων που κάνουν προσφορές, οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες του κλάδου, όπως υποστηρίζουν, έχουν...





διατηρήσει τα επίπεδα των τιμών στα ίδια με αυτά προ της κρίσης, επισημαίνοντας ότι αυτό επιτυγχάνεται με δυσκολία, αφού τα πάντα αυξάνονται και εκείνοι με νύχια και με δόντια, όπως λένε, κρατούν τις ίδιες τιμές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του ελληνικού καφέ κυμαίνεται από 1,20 έως 3 ευρώ, του φραπέ από 1,5 έως 3,5 ευρώ, του εσπρέσο από 1,20 έως 3, ενώ το ουίσκι και η βότκα ξεκινούν από 6 και φθάνουν και τα 9 ευρώ ανάλογα με το κατάστημα.

«Όταν έχεις να πληρώσεις ενοίκιο, φόρους, υπαλλήλους, ΔΕΗ, χαράτσια, κλπ, πώς να μειώσεις την τιμή του καφέ ή του ποτού» λέει στο ο Μανώλης Καπετανάκης, ιδιοκτήτης καφέ- μπαρ σε παραλιακό δρόμο.

«Πριν από δύο χρόνια είχα τον φραπέ 2 ευρώ και την ίδια τιμή έχω και σήμερα. Έξι ευρώ το ποτήρι το ουίσκι τότε, έξι ευρώ και τώρα. Όμως είναι αδύνατο να κατέβουν πιο κάτω αφού έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνω».

«Ενάμισι ευρώ είχα τον ελληνικό καφέ από το 2009, 1,5 τον έχω και τώρα, 2,5 τον φραπέ τότε και τώρα» προσθέτει η Χαρούλα Παπαδάκη ιδιοκτήτρια καφέ, λέγοντας ακόμη ότι για πολλούς η έξοδος για ποτό σε ένα μπαρ έχει γίνει πολυτέλεια.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !