Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τελικά πόσοι ‘Ελληνες ζούν στην Αλβανία;


Μόνο 25.000 είναι οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή...


Σαφώς είναι κατά πολύ περισσότεροι. Εκτός όμως από την άρνηση απογραφής, υπήρξε και παραποίηση στοιχείων. Καταγγελίες ακούστηκαν από πολλές πλευρές. Εξάλλου ένα ερώτημα είναι, γιατί η «ΟΜΟΝΟΙΑ» δεν προχωρά στη δική της απογραφή, όπως είχε προαναγγείλει. Για ποιο λόγο και πού μπλόκαρε η διαδικασία; Πηγές της ελληνικής μειονότητας υποστηρίζουν, ότι οι Έλληνες της Αλβανίας ανέρχονται σε 400.000 με500.000, ποσοστό ίσο με το 12% του πληθυσμού της χώρας.

Ωστόσο σε εθνολογική μελέτη του 1994 υπολογίσθηκε ο αριθμός των Ελλήνων της Β. Ηπείρου σε 40.000 και στην υπόλοιπη Αλβανία σε 20.000.Σύμφωνα με στοιχεία, που κατατέθηκαν στη διάσκεψη των Παρισίων (1919) η ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου αριθμούσε 120.000 κατοίκους, ενώ η τελευταία απογραφή το 1988 επί κομμουνιστικού καθεστώτος αναφέρει, ότι υπήρχαν 58.785 κάτοικοι!

Κατά την περίοδο διακυβερνήσεως της Αλβανίας από τους κομμουνιστές, η “ελληνική μειονοτική ζώνη”, όπως χαρακτηρίσθηκε η περιοχή, όπου κατοικούσαν Έλλληνες, συρρικνώθηκε για ευνόητους λόγους και περιορίσθηκε σε 99 χωριά, αποκλείοντας σημαντικό τμήμα της μειονότητας εκτός της ζώνης, όπως Χειμάρα, Κορυτσά, Αυλώνα κλπ.

Εξάλλου, σε δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, αναφέρεται ότι το 70% των ερωτηθέντων στην πρόσφατη απογραφή δεν απάντησαν στο λήμμα για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, όπως αναφέρει η «Κάτοψη».

prionokordela.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !