Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Ανακριβές δημοσίευμα»


Φόρο 511 ευρώ πλήρωσε ο Παπαδήμος για αποδοχές άνω των δύο εκατ.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός θυσιάζεται πληρώνοντας φόρους και χαράτσια, σοκ προκαλεί...
η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα για τα εισοδήματα του. 


Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.


Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο καθώς η Ε.Ε. έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες. 


Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.


Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη.




«Ανακριβές δημοσίευμα» περί αφορολόγητων αμοιβών Λ. Παπαδήμου




"Απολύτως ανακριβές" χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», σύμφωνα με το οποίο είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Επισημαίνεται, δε, ότι ο φόρος που αναλογεί «καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι' αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ 2,2 εκ ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, λαμβάνει επίσης αφορολόγητα 1.400 ευρώ μηνιαίως ενώ θεωρεί ερευνητέο εάν και η σύνταξη που λαμβάνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι και αυτή αφορολόγητη.
Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται, πάντως, ότι «ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση».


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !