Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πώς μπορούμε να περάσουμε "super" με λιγότερα από 5€;

Πώς μπορούμε να περάσουμε
Όπως υποστήριζε και μια παλιά διαφήμιση, η αξία κάποιων πραγμάτων είναι ανεκτίμητη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να το κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε πως η αξία μιας εξόδου δε μετριέται σε ευρώ, το πόσο καλά περάσαμε σε ένα γεύμα δεν μετριέται με το μέγεθος του λογαριασμού στο τέλος του και το πόσο καλή διάθεση έχουμε, δεν καθορίζεται από το πόσο φουσκωμένο είναι το πορτοφόλι μας. Κάποια πράγματα μπορούν ακόμη να μας φτιάχνουν την ημέρα, ακόμη κι αν αυτό το πορτοφόλι περιέχει μόλις ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.

*Μία κούπα ζεστού καφέ Ακόμη και το χειρότερο ξύπνημα έχει το γιατρικό του. Καθισμένοι στο αγαπημένο σας café, με καλή παρέα και άφθονη καφεΐνη, και τα νεύρα του πρωινού ξυπνήματος μπορούν να γίνουν καπνός. Η συνταγή της τόνωσης ισχύει φυσικά και για μια κούπα ζεστής σοκολάτας, για όσους προτιμούν τις γλυκές απολαύσεις

*Ένα γλύκισμα Και μιας και αναφερθήκαμε σε γλυκές απολαύσεις, τι θα λέγατε για μια βαρβάτη μπάλα παγωτού της αγαπημένης σας γεύσης; Ή για ένα μπολ λαχταριστούς λουκουμάδες, ένα φρεσκοψημένο muffin, ένα αμαρτωλό cupcake, ή ακόμη και μια υγιεινή αλλά εξίσου γευστική φρουτοσαλάτα; Αν δεν μπήκατε ήδη σε πειρασμό, λέτε ψέματα στον εαυτό σας.

*Λουλούδια Αγοράστε ένα τριαντάφυλλο για το αγαπημένο σας πρόσωπο, το αγαπημένο σας λουλούδι για τον εαυτό σας ή έναν βολβό για να ανθίσει σιγά-σιγά σε μια μικρή γλάστρα δίπλα από το γραφείο σας. Λίγο χρώμα, λίγο άρωμα, λίγος ρομαντισμός δεν έβλαψε ποτέ την διάθεση. Αντίθετα, πάντα μπορεί να την ανεβάσει.

*Ένα βιβλίο Αγοράστε ένα βιβλίο από κάποιο second hand κατάστημα ή από bazaar. Εφοδιαστείτε με το αγαπημένο σας περιοδικό για να το πάρετε μαζί σας σε μια βόλτα, μια κυριακάτικη εφημερίδα για να συνοδεύσετε την ιεροτελεστία του πιο χαλαρού καφέ της εβδομάδας ή ακόμη κι ένα παλιό κόμικ για να θυμηθείτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας.

*Αξεσουάρ Οι μικρές πινελιές στην εμφάνισή μας μπορούν να κάνουν την διαφορά, όχι μόνο στο πώς δείχνουμε αλλά και στο πώς νιώθουμε. Ένα μικρό κόσμημα, κάτι όμορφο για τα μαλλιά, ή ακόμη κι ένα αξεσουάρ για το κινητό μπορούν να μας ανανεώσουν και να μας φτιάξουν την ημέρα.

*Μπαχαρικά Η ζωή θέλει αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσει. Διόρθωση: Θέλει κάτι παραπάνω από αυτά. Θέλει λίγη κανέλα, λίγη πάπρικα, λίγο μπούκοβο, μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Και το φαγητό αμέσως ζωντανεύει. Το ίδιο και το κέφι μας, το οποίο λατρεύει τις «μυρωδάτες» εκπλήξεις, ακόμη κι αν αφορούν το πιάτο μας.

*Μια καλή ταινία Όχι, δεν εννοούμε μόνο τα DVD και ναι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κανόνας θέλει τις προβολές στο σινεμά να στοιχίζουν πάνω από 8€. Ευτυχώς όμως για τους αμετανόητους της μαγείας της μεγάλης οθόνης, οι οικονομικές συγκυρίες ωθούν τους ιδιοκτήτες αιθουσών σε συμφέρουσες προσφορές. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο Δαναός (Κηφισίας και Πανόρμου) καθιέρωσε τις Τετάρτες με εισιτήριο των 5€, ενώ σε διάφορα σημεία της πόλης διοργανώνονται δωρεάν προβολές

*Ψυχαγωγία σε ένα… δισκάκι Μεταχειρισμένα CD ή το καινούριο album της αγαπημένης σας μπάντας σε προσφορά, καθώς και οι τελευταίες ταινίες που κυκλοφόρησαν σε DVD μπορούν να σας φτιάξουν την βραδιά και να σας χαρίσουν οπτικοακουστικές δόσεις ψυχαγωγίας, αρκετές για να μην βαρεθείτε καθόλου.

*Χαλάρωση στο μπάνιο Μια δόση από άλατα ή αιθέρια έλαια για ένα απολαυστικό αφρόλουτρο, αρωματικά κεριά για να φτιάξετε ατμόσφαιρα, ένα καινούριο προϊόν για τα μαλλιά ή το πρόσωπο που θα σας χαρίσει αυτοπεποίθηση, όλα αξίζουν και με το παραπάνω τα λίγα χρήματα που θα διαθέσετε για να σας φτιάξουν το κέφι.

*Επένδυση… ψυχολογική Πέντε ευρώ, όπως αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, μπορούν να κάνουν την διαφορά. Όχι όμως μόνο για εσάς. Γιατί αν αποφασίσετε να στερηθείτε αυτά τα 5€ για να κάνετε μια δωρεά, ίσως το χαρτονόμισμα πιάσει τόπο και ωφελήσει πολύ περισσότερους. Σκεφτείτε για παράδειγμα να τα δωρίσετε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, να τα διαθέσετε για ένα φιλοζωικό bazaar, να βοηθήσετε κάποιον που έχει ανάγκη, ή ακόμη και να γίνετε «επενδυτές» στο project άλλων. Η ιδέα ξεκίνησε από το αμερικανικό KickStarter, στην Ελλάδα έρχεται μέσω της πλατφόρμας του Groopio, και στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία έχει ήδη διαδοθεί μέσω του PledgeMusic. Τι θα λέγατε λοιπόν να βοηθήσετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη να βγάλει το επόμενο album του ή έναν φίλο σας να γυρίσει την πρώτη του ταινία; Και αυτοί θα ωφεληθούν και εσείς θα έχετε την χαρά να απολαύσετε με άλλο μάτι το αποτέλεσμα.

Πηγή:in2life.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !