Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η ώρα της γης" στον Άγ. Νικόλαο


Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ο οποίος έχει τον συντονισμό των δράσεων που οργανώνουν οι φορείς που συμμετέχουν για τέταρτη χρονιά στην εκστρατεία που διοργανώνει η WWF ΕΛΛΑΣ, «H Ώρα της Γης» προσκαλεί όλους τους τοπικούς φορείς και τα σχολεία της πόλης μας να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενημέρωση ευαισθητοποίηση όλων μας για τη διάσωση όχι μόνο του πλανήτη αλλά και την προστασία των σταθερών αξιών και της παράδοσης.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι τα μέλη του ΠΑΟΔΑΝ, Δημοτικές Κοινότητες, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών μαθητικών Ομάδων, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο ΠΟΚΑΝ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών ψαράδων Αγίου Νικολάου, οι «Νέοι Νεάπολης» καθώς και άλλοι φορείς του δήμου μας.

Η WWF τονίζει ότι «... δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που μας δοκιμάζουν, θέλουμε να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης του 2012. Το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα θα είναι απλώς ένα συνθηματικό. Φέτος το μήνυμα αρχίζει με τη φράση «Μπορούμε να σώσουμε... και να προστατεύσουμε ...» Την ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, την ιστορία μας , την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα μας ,τον τουρισμός μας».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη συζητήθηκαν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην «Ώρα της Γης» μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται καθημερινά μηνύματα όλων των φορέων (και των μαθητών) που θα δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ έως και τη επόμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, η δημιουργία ενός μεγάλου πανό από ενωμένα κομμάτια (σεντόνι) με μηνύματα των περιβαλλοντικών μαθητικών ομάδων. Τα μηνύματα που θα δημιουργηθούν προτάθηκε να μείνουν μετά το τέλος της εκδήλωσης σε κεντρικό σημείο της πόλης για λίγες ημέρες.

Την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία, Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.30 και την τελετή λήξης της εκδήλωσης στη λίμνη, έχουν αναλάβει οι πρόσκοποι και οι οδηγοί.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο με φαναράκια και κεριά η «Λαμπαδηφορία για τον Πλανήτη». Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από την πλατεία θα κατευθυνθούμε προς το Δημαρχείο, τη Μαρίνα, επιστροφή στην Πλατεία και θα συνεχίσουμε διασχίζοντας στη Ρούσσου Κουνδούρου, θα κατευθυνθούμε έπειτα προς την Κιτροπλατεία, θα φθάσουμε στη γέφυρα στο λιμάνι όπου θα μας περιμένουν οι βαρκούλες των ψαράδων και θα καταλήξουμε στη Λίμνη για να ενώσουμε τα μηνύματα όλων των πανό και να παρακολουθήσουμε την τελετή λήξης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !