Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ασκήσεις για να βελτιώσετε τη μνήμη σας!

Η καλή μνήμη μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη απόδοση στην εργασία μας αλλά και να αντιμετωπίζουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας! Αν το ανθρώπινο μυαλό λειτουργούσε σαν υπολογιστής όλα θα ήταν πιο εύκολα! Το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν να αγοράσουμε μια καινούργια κάρτα μνήμης! Αφού κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές και θα δείτε σύντομα διαφορά.
1. "Νους υγιής εν σώματι υγιεί" Η σωματική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο μας και μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος από ασθένειες που σχετίζονται με τη μνήμη.
2. Κάντε φίλους και καλές σχέσεις! Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι κακές σχέσεις επηρεάζουν όχι μόνο την ψυχολογία αλλά και τη μνήμη. Οι τελευταίες μάλιστα έρευνες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξαν ότι οι άνθρωποι με έντονη κοινωνική ζωή δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο για ασθένειες όπως το Alzheimer.
3. Το γέλιο είναι θαυματουργό! Τα αστεία βοηθούν όχι μόνο να περνά ευχάριστα η ώρα, αλλά δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε καλύτερα και να γινόμαστε πιο δημιουργικοί.
4. Κοιμηθείτε καλά! Ο κακός ύπνος ή η απώλεια του σχετίζονται με την κακή λειτουργία της μνήμης και το μυαλό δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά.
5. Το διάβασμα και η γνώση είναι απαραίτητα! Το μυαλό "γυμνάζεται" μόνο όταν μαθαίνουμε καινούργια πράγματα. Δε χρειάζεται απαραίτητα να αρχίσετε να διαβάζετε μανιωδώς βιβλία! Μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα σπορ, ένα μουσικό όργανο, ακόμα και ένα Sudoku!
6. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες! Το ωμέγα - 3 (σε ψάρια, ξηρούς καρπούς κ.ά.) μειώνουν τις πιθανότητες για Alzheimer. Αν μειώσετε τα επίπεδα των λιπαρών στην καθημερινότητα σας και εισάγετε φρούτα και λαχανικά στην καθημερινότητα σας , προστατεύετε όχι μόνο την υγεία σας αλλά και τα κύτταρα του εγκεφάλου σας.
 star

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !