Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Το 2030 η μετακίνηση στην πόλη με το αυτοκίνητο θα είναι ξεπερασμένη

«Πράσινες» πόλεις απαλλαγμένες από αυτοκίνητα οραματίζεται μια νεοσύστατη οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ονομάζεται «Visions 2030». Πρόκειται για ένα νέο κίνημα που ξεκίνησε από την πανεπιστημιακή κοινότητα και σε συνεργασία με ποδηλάτες και πεζούς προσπαθεί να μεταμορφώσει τέσσερις μεγάλες πόλεις...


του Ηνωμένου Βασιλείου, προωθώντας τις αρχές της βιώσιμης μετακίνησης. Στόχος είναι μέχρι το 2030 η μετακίνηση στην πόλη με το αυτοκίνητο να θεωρείται «ξεπερασμένη», σε βαθμό που το 80% των διαδρομών θα γίνεται με το ποδήλατο, ακόμα και με τα πόδια.

Η οργάνωση σύντομα θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με το πώς μπορούν να επιτευχθούν οι προτάσεις της.

Με προσομοιώσεις μέσω υπολογιστή θα παρουσιαστούν τρισδιάστατες εικόνες των «πράσινων» πόλεων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ρεαλιστικοί κανόνες συμπεριφοράς, βάσει των οποίων θα καθορίζονται οι αντιδράσεις των ανθρώπων στους δρόμους του εικονικού κόσμου.

Για να τεθεί σε εφαρμογή ένα μοντέλο πόλης χωρίς αυτοκίνητα, πρέπει να προωθηθούν πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να περπατούν και να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ποδήλατά τους.

Τα οφέλη της βιώσιμης μετακίνησης είναι τεράστια, με σημαντικότερα τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, τη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα καθώς και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !