Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Εγκαταλείπουν άρον άρον τις πόλεις 1,5 εκ. κάτοικοι για να γίνουν αγρότες

Εγκαταλείπουν άρον άρον τις πόλεις 1,5 εκ. κάτοικοι για να γίνουν αγρότες
Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να μετακομίσουν στην περιφέρεια και στα χωριά είναι νέοι ηλικίας 25 έως 44 ετών, προκειμένου να ξεφύγουν από τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο νέοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης και θα εγκαταλείψουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να ξεφύγουν από την οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία.
Από την έρευνα προκύπτει πως σχεδόν ο ένας στους δύο που φεύγει για το χωριό, δηλαδή το 43% είναι πτυχιούχος, ενώ ο ένας στους πέντε έχει και αποκτήσει και μεταπτυχιακό.
Περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα στον αγροτικό τομέα, αφού υπάρχουν καλλιέργειες που προσφέρουν ακόμα καλά εισοδήματα, όπως η εκτροφή σαλιγκαριών, η μελισσοκομία, η καλλιέργεια ελιάς για την παραγωγή λαδιού, καθώς και τα βιολογικά προϊόντα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !