Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Κολμάρ,μία από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας


.Η Κολμάρ είναι μια πόλη της Γαλλίας, στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου, στην περιφέρεια της Αλσατίας. Η πόλη βρίσκεται στο "Δρόμο του Κρασιού" και αποτελεί την "πρωτεύουσα" των αλσατικών κρασιών.Είναι φημισμένη για την καλά διατηρημένη παλιά πόλη της και τα πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία και μουσεία...Η πόλη ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα. Βασιζόμενη στην αμπελοκαλλιέργεια, αλλά και στην βιομηχανική της ανάπτυξη ευημερεί από τον Πόλεμο έως σήμερα. Σε αυτό συμβάλλει και ο συνεχώς αυξανόμενος τουρισμός της.

Ο ποταμός Ρήνος περνάει 15 χλμ. ανατολικά της, αλλά η πόλη συνδέεται με αυτόν μέσω ενός καναλιού που συνδέει τον ποταμό Ρήνο με τον ποταμό Λάουχ, που διασχίζει την πόλη. Στα δυτικά της βρίσκεται η οροσειρά των Βοσγίων.


Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, συντριβάνια, αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική!Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι...

Το μουσείο Unterlinden, πρώην μοναστήρι των Δομινικανών, κτισμένο το 1242 μετατράπηκε σε μουσείο το 1850, με σημαντικά εκθέματα τέχνης και ιστορίας της Αλσατίας.
Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μαρτίνου και ο καθεδρικός ναός των Δομινικανών.

Η "Μικρή Βενετία", τμήμα της πόλης με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες του ποταμού Λάουχ.
Η οικία Πφίστερ, μια παλαιά οικία στο κέντρο σχεδόν της πόλης με περίτεχνη διακόσμηση και γερμανική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Κατασκευάστηκε γύρω στο 1537.Το μουσείο Εθνικής Ιστορίας και Εθνογραφίας, που ιδρύθηκε το 1859. Διαθέτει πολλά εκθέματα ταριχευμένων ζώων και τεχνημάτων από τις πρώτες γερμανικές και γαλλικές αποικίες. Επίσης διαθέτει και ορισμένα αρχαία αιγυπτιακά εκθέματα.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με μια από τις πλουσιότερες συλλογές κωδίκων (προ του 1501) της Γαλλίας. Διαθέτει περισσότερους από 2.300 τόμους.
Η Κολμάρ είναι η πατρίδα του ζωγράφου και χαράκτη Martin Schongauer και του γλύπτη Frenteric Bartholdi, οι οποίοι σχεδίασαν το Άγαλμα της Ελευθερίας.πηγή   aksioperierga.blogspot.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !