Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Από πού «κόβουν» οι Έλληνες για να κάνουν οικονομία

Από ποιες δαπάνες κάνουν οικονομία οι Έλληνες; Θυσίασαν τις εξόδους τους και τις αγορές τους;
Όπως δείχνει η έρευνα της εταιρείας Nielsen, πλέον το 93% των Ελλήνων άλλαξε τις καταναλωτικές του συνήθειες, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη τους έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται μεταξύ των πιο απαισιόδοξων στην Ευρώπη, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να υποχωρεί κατά δέκα μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του 2011.
Βέβαια χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε το Δ' τρίμηνο του 2011 σε 24 από τις 27 χώρες.
Στην Ελλάδα λοιπόν, οι καταναλωτές "έσφιξαν το ζωνάρι" σε όλες τις συνήθειές τους, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο.
Έτσι, όπως δείχνει η έρευνα, το 80% των ερωτηθέντων "έκοψε" τις εξόδους, ενώ το 70% σταμάτησε να ψωνίζει καινούργια ρούχα. Ακόμα, περίπου το 40% δεν κάνει πλέον διακοπές, ενώ σχεδόν το 50% κάνει οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα και τη βενζίνη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !