Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτικά στοιχεία-σοκ για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά στοιχεία-σοκ για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα
Η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) σε έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές στην ανατολική και νότια Ευρώπη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το 30,3% φτάνει το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που έχουν προσεγγιστεί στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετέχει στο στήσιμο ενός αγώνα, ενώ στο 11,6% φτάνει αντίστοιχα το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.
Το 23,6% των ποδοσφαιριστών παραδέχεται πως έχει λάβει γνώση για στημένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται, ενώ η Ρωσία είναι η πρωταθλήτρια σε αυτό τον τομέα, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 43,5%. Σύμφωνα με την έρευνα, από το 41,1% των ποδοσφαιριστών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, περισσότεροι από τους μισούς έχουν δεχτεί πρόταση να συμμετέχουν στο στήσιμο ενός αγώνα.
«Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε στο BBC ο γενικός διευθυντής της FIFPro, Άντονι Χίγκινς. «Στην ανατολική Ευρώπη οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν είναι ευάλωτοι».
Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη πως το 9,6% των συμμετεχόντων έχουν δεχτεί ρατσιστική επίθεση ή άλλης μορφής διάκριση, κυρίως από οπαδούς (κατά 65,3%). Επίσης ένας στους εννέα παίκτες έχει πέσει θύμα βίαιης συμπεριφοράς (11,7%), σε μεγαλύτερο ποσοστό από οπαδούς (55,8%). Επίσης από τη διοίκηση του συλλόγου (13,3%) ή ακόμη και από τον προπονητή της ομάδας (8,3%).iefimerida

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !