Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

«Ανθρωπος βολίδα» θέλει να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση

Κάποιοι άνθρωποι λατρεύουν να φλερτάρουν με τα όρια των δυνατοτήτων του ανθρώπινου σώματος και τα όρια τον νόμων της φύσης. Ο διάσημος αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner έβαλε στο μάτι ακόμα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ και θα δοκιμάσει να τα σπάσει. Ο ατρόμητος Felix σχεδιάζει να πηδήξει από αερόστατο στο ύψος ρεκόρ των 36,6 χιλιομέτρων και να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση! Μάλιστα το project με την κωδική ονομασία Red Bull Stratos (από το Στρατόσφαιρα) έχει ξεκινήσει να οργανώνεται από το 2005.


Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του 42χρονου αυστριακού πιλότου, το άλμα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού. Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν καταστρώσει, η πτώση θα διαρκέσει δέκα ολόκληρα λεπτά. Κατά τη διάρκειά της ο Baumgartner θέλει να σπάσει τέσσερα ρεκόρ: ρεκόρ ύψους για επανδρωμένη πτήση με αερόστατο, ρεκόρ ύψους για ελεύθερη πτώση, ρεκόρ απόστασης στη διάρκεια ελεύθερης πτώσης και ρεκόρ ταχύτητας για ελεύθερη πτώση.

Ο Felix Baumgartner θα φτάσει στη στρατόσφαιρα με ένα ειδικά τροποποιημένο μετεωρολογικό αερόστατο. Το αερόστατο θα γεμίσει με Ήλιο και θα ξεπεράσει σε διάμετρο τα 100 μέτρα. Θα φοράει μια στολή παρόμοια με εκείνες των αστροναυτών, η οποία θα του προσφέρει οξυγόνο και θα εμποδίσει το αίμα του να βράσει σε συνθήκες χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης.

Οι υπολογισμοί των ειδικών δείχνουν ότι το σώμα του Baumgartner θα αναπτύξει άμεσα ταχύτητα, φτάνοντας την ταχύτητα του ήχου μόλις 35 δευτερόλεπτα μετά το άλμα του. Σ’ αυτό το ύψος η ταχύτητα του ήχου είναι 1.110 χιλιόμετρα την ώρα. Στο επίπεδο της θάλασσας, όπου ο αέρας είναι πιο πυκνός και πιο θερμός, ο ήχος ταξιδεύει ταχύτερα, στα 1.236 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Baumgartner θα σπάσει επίσημα το φράγμα του ήχου, φτάνοντας ταχύτητα 1,2 Μαχ, κινούμενος ταχύτερα από τα ηχητικά κύματα που θα παράγει ο ίδιος. Μάλιστα το ειδικό θερμαινόμενο κράνος που θα φορά έχει κατασκευαστεί ώστε να τον προστατεύσει από τον χαρακτηριστικό ισχυρό κρότο που θα ζήσει τη στιγμή που σπάει την ταχύτητα του ήχου.

Το ρεκόρ ύψους για άλμα σε ελεύθερη πτώση κατέχει εδώ και πάνω από μισό αιώνα ο Αμερικανός Joe Kittinger, ο οποίος το 1960 πήδηξε από αερόστατο σε ύψος 31.330 μέτρων. Το κατόρθωμά του θεωρείται μάλιστα πως ήταν το πρώτο βήμα για την πρώτη αμερικανική επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα τον Μάη του 1961.

Γνωστός και ως «Ατρόμητος Felix» ο Baumgartner έχει στο ενεργητικό του πτώσεις με αλεξίπτωτο από πανύψηλους ουρανοξύστες, όπως οι Πύργοι Petronas στη Μαλαισία και το Taipei 101 στην Ταϊβάν. Το 2003 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τη Μάγχη πετώντας με φτερά από ανθρακονήματα.

Περισσότερα: «Ανθρωπος βολίδα» θέλει να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση (video) - Akous. Νέα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !