Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Η κυβέρνηση διέλυσε την ομοσπονδία


Σε αναμονή η FIFA

Η FIFA αναμένει περισσότερη πληροφόρηση για τα γεγονότα στην Αίγυπτο και, σύμφωνα...
με εκπρόσωπό της, είναι πολύ νωρίς να κάνει ανακοινώσεις για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων μετά τη διάλυση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (EFA), ως επακόλουθο των συγκρούσεων με δεκάδες νεκρούς μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Καμάλ αλ Γκανζούρι, είπε σε έκτακτη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο ότι διέλυσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και απέλυσε τον κυβερνήτη του Πορτ Σάιντ, μετά την τραγωδία των 71 νεκρών σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο στάδιο της πόλης με τη λήξη του αγώνα της τοπικής αλ-Μάσρι με την αλ-Αχλί Καΐρου.

Η κυβερνητική παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA και για το λόγο αυτό προβλέπονται ποινές αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες στις χώρες που τους παραβαίνουν.

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές αναλυτική έκθεση για όσα διαδραματίστηκαν και τα οποία είχαν αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να γνωρίσει ακόμη μία μεγάλη τραγωδία, ενώ υποσχέθηκε να παράσχει στην ομοσπονδία της χώρας κάθε δυνατή βοήθεια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πιθανόν ότι τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ συνέβαλαν στην επέκταση των συγκρούσεων.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει υιοθετήσει χαμηλούς τόνους έπειτα από την εξέγερση του περασμένου έτους που οδήγησαν στην εκδίωξη του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.

Οι οπαδοί των αιγυπτιακών ποδοσφαιρικών ομάδων θεωρούνται πολύ βίαιοι, ιδιαίτερα οι ένθερμοι υποστηρικτές της αλ-Αχλι, οι "Ultra", οι οποίοι διαδραμάτισαν, μαζί με τους "Ultra" άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων σημαντικό ρόλο κατά την αιγυπτιακή εξέγερση στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους "Ultra" , αλλά και ορισμένους αιγύπτιους πολιτικούς και πολίτες, η οργή που επικρατεί σήμερα μετά την χθεσινή τραγωδία δεν αφορά τις ίδιες τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά το ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν προσπάθησαν αρκετά να τις σταματήσουν. Αυτή η οργή προστίθεται στη γενικευμένη δυσαρέσκεια για την αποτυχία του αιγυπτιακού στρατού στην αποκατάσταση του νόμου και της τάξης έναν χρόνο μετά την εξέγερση και την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Μετά τον Μουμπάρακ, τώρα, οι Ultra έχουν έναν νέο στόχο: τον στρατάρχη Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι.

"Θέλουμε το κεφάλι σου, προδότη Ταντάουι. Θα μπορούσες να έχεις χαράξει το όνομά σου στην ιστορία, αλλά υπήρξες αλαζόνας και πίστευες ότι η Αίγυπτος και ο λαός της μπορούν να κάνουν πίσω και να ξεχάσουν την επανάστασή τους", έγραψαν οι "Ultra" της Πλατείας Ταχρίρ στην σελίδα τους στο Facebook.

"Σήμερα, ο στρατάρχης και τα απολειφάδια του καθεστώτος μάς έστειλαν ενα ξεκάθαρο μήνυμα. Ή έχουμε την ελευθερία μας ή μάς τιμωρούν και μάς εκτελούν για τη συμμετοχή μας σε μία επανάσταση εναντίον της τυραννίας", αναφέρεται σε μήνυμα των "Ultra" στο Facebook που κυκλοφόρησε γρήγορα στο Ιντερνετ.

Κάτοικοι του Πορτ Σάιντ και ορισμένοι πολιτικοί θεωρούν ότι οι ίδιοι οι "Ultra" ήταν χθες ο στόχος των βίαιων συγκρούσεων.

"Οι 'Ultra' είναι πολύ δημοφιλείς και σεβαστοί μεταξύ των επαναστατών...Οι 'Ultra' ήταν ο στόχος (χθες). Αυτό ήταν γι΄αυτούς μία στημένη παγίδα, μία σφαγή. Το στρατιωτικό συμβούλιο και οι δυνάμεςις ασφαλείας είναι οι μόνοι που φέρουν την ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα", δήλωσε ένας κάτοικος του Πορτ Σάιντ.

Οι "Ultra" δεν αποτελούν μία ενιαία συνεκτική ομάδα. Κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της Αιγύπτου, η αλ-Αχλι, οι Λευκοί Ιππότες, η Ζαμάλεκ, έχει τους δικούς της ένθερμους οπαδούς, τους δικούς της "Ultra" .

Ομάδες ένθερμων οπαδών συγκρότησαν κατά τη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης ένα κοινό μέτωπο, που ονομάσθηκε " οι Ultra της Πλατείας Ταχρίρ" και χρησιμοποίησαν με μεγάλη αποτελεσματικότητα την πλούσια εμπειρία τους από τις αντιπαραθέσεις τους με την αστυνομία κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχείρησαν πριν από έναν χρόνο τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων.
skai.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !