Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Opel Mokka: Το νέο μικρό SUV έρχεται στη Γενεύη!

Opel,Mokka,Buick,Encore
Η Opel παρουσιάσει σήμερα για πρώτη φορά και επίσημα σε δύο μήνες στην Έκθεση της Γενεύης, το νέο μικρό SUV της σε μια προσπάθεια να επεκταθεί σε μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς.
Η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην κατηγορία των μικρών SUV μοντέλων είναι ιδιαίτερα έντονη. Σε αυτό το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Opel είναι ο πρώτος Γερμανός κατασκευαστής ο οποίος εισέρχεται δυναμικά στο συγκεκριμένο τερέν, παρουσιάζοντας σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες και… δια ζώσης σε δύο μήνες στην Έκθεση της Γενεύης, το νέο Mokka, ένα κομψό σε σχεδίαση SUV με συνολικό μήκος 4,28 μ. το οποίο είναι σε θέση να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε ενήλικους επιβάτες. Σχεδιαστικά, οι συγγένειά του με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας Opel είναι προφανής, καθώς πάνω του «κουβαλά» ουκ ολίγα στοιχεία και χαρακτηριστικά που συναντάμε στο Corsa (σημ.: το δάπεδο που χρησιμοποιεί -Gamma II- θα υιθετηθεί από το επερχόμενο νέο Corsa), στο Astra, αλλά και στο μεγάλο αδελφό του, το Opel Antara. Η μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (1,58 μ.), τα φαρδιά μετατρόχια και οι τροχοί των 18 ιντσών, δημιουργούν ένα δυναμικό προφίλ που συνάδει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά των crossover αυτοκινήτων.
Όσον αφορά το εσωτερικό του, το οποίο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει αποκαλυφθεί, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας υπόσχονται κορυφαία για την κατηγορία ποιότητα κατασκευής, σχεδιασμό που αποπνέει στιβαρότητα αλλά και αυξημένες μεταφορικές ικανότητες. Επ’ αυτού, η Opel υποστηρίζει πως στο εσωτερικό του νέου Mokka υπάρχουν 19 αποθηκευτικοί χώροι, ενώ η συνολική μεταφορική ικανότητα του χώρου φόρτωσης, με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ανέρχεται στα 1.372 λίτρα. Με τα καθίσματα στην προβλεπόμενη θέση τους, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ ανέρχεται στα 533 λίτρα.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζουν και οι επιλογές της γερμανικής εταιρείας όσον αφορά τους κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης του νέου
Mokka. Σε ότι αφορά τους πρώτους, στη βάση της πυραμίδας των βενζινοκινητήρων, συναντάμε τον γνωστό ατμοσφαιρικό 1.600αρη κινητήρα των 115 ίππων, ενώ αμέσως μετά τον καταξιωμένο πλέον υπερτροφοδοτούμενο 1.400άρη της Opel, απόδοσης 140 ίππων και ροπής 200 Nm. Διαθέσιμος είναι και ένας πετρελαιοκινητήρας, με χωρητικότητα 1,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και 300 Nm ροπής. Οι δύο τελευταίοι συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με ένα αυτόματο, επίσης 6 σχέσεων. Αξίζει να προσθέσουμε πως όλες οι χειροκίνητες εκδόσεις του νέου Opel Mokka διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το γνωστό σύστημα Start&Stop. Σε ότι αφορά τη μετάδοση, η Opel αναφέρει στο επίσημο δελτίο τύπου ότι το νέο Mokka θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις (All-Wheel Drive). Σε ότι αφορά την τελευταία, η κίνηση μεταδίδεται… κατά περίσταση στους πίσω τροχούς, κατά τα πρότυπα των συστημάτων τύπου Haldex, στην περίπτωση που εμπρός χάσουν την πρόσφυσή τους. Σε κάθε περίπτωση, στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκουν τα γνωστά ηλεκτρονικά συστήματα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC), Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC).

Με την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου να πραγματοποιείται, όπως σημειώσαμε και προηγουμένως, στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, οι ιθύνοντες της εταιρείας διαβεβαιώνουν πως η εμπορική διάθεση του νέου
Mokka θα ξεκινήσει στις επιμέρους αγορές περί τα τέλη του 2012. Απέναντι του αναμένεται να συναντήσει το νέο Ford EcoSport, που είδαμε στην Έκθεση του Ν. Δελχί, αλλά και το επιτυχημένο Juke της Nissan. Αξίζει να προσθέσουμε πως η αμερικάνικη εκδοχή του Mokka παρουσιάστηκε πριν λίγες ώρες στην Έκθεση του Ντιτρόιτ με τα σήματα της Buick και με το όνομα Encore.

4troxoi

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !