Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Οι σκύλοι "μαντεύουν" "διαβάζοντας" τα μάτια των ανθρώπων

Ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι διαθέτουν την ικανότητα να "διαβάζουν" το ανθρώπινο βλέμμα και να "μαντεύουν" τις προθέσεις των ανθρώπων! Όπως αναφέρουν σε δημοσίευση τους στο....
επιστημονικό έντυπο Current Biology, τα σκυλιά παρακολουθούν το βλέμμα του συνομιλητή τους ακριβώς όπως κάνουν τα μικρά παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών. " Ο τρόπος επικοινωνίας των σκύλων έχει εκλπηκτικές ομοιότητες με εκείνον ενός παιδιού ηλικίας από έξι μηνών έως δύο ετών. Κι αυτό γιατί οι σκύλοι, όπως και τα μικρά παιδιά, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε νύξεις που μπορεί να σηματοδοτούν τις προθέσεις μας ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ερευνητής δρ Ζοσεφ Τοπάλ.

Από τη μελέτη φάνηκε ότι οι σκύλοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε οπτική επαφή μαζί τους προκειμένου να κατανοήσουν τι ακριβώς προσπαθούμε να τους πούμε και γιατί τους μιλάμε.

Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας παρακολούθησης των κινήσεων των ματιών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά έχουν την ικανότητα όχι μόνο να "διαβάζουν" αλλά και να ερμηνεύουν το βλέμμα, τον ενθουσιασμό ή την απειλητική διάθεση του συνομιλητή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, είναι σε θέση σχεδόν να "μαντεύουν" τι σκεφτόμαστε.
pyles.tv

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !