Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Τριμερής συμμαχία κατά της... κοκαΐνης


Διαβάστε τι προβλέπει η συμφωνία Βολιβίας, Βραζιλίας και ΗΠΑ...

για την καταστροφή καλλιεργειών κοκαΐνης

Η Βολιβία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ συνήψαν μια συμφωνία τριμερούς συνεργασίας για τον έλεγχο και την καταστροφή παράνομων καλλιεργειών κόκας στο έδαφος της πρώτης, με τεχνολογική βοήθεια και παροχή δορυφορικών φωτογραφιών από την Ουάσινγκτον.
Η συμφωνία, την οποία οι τρεις χώρες είχαν διαπραγματευτεί τον Απρίλιο του 2011, μονογράφηκε χθες από τον υπουργό Εσωτερικών της Βολιβίας Βιλφρέδο Τσάβες, τον σύμβουλο της πρεσβείας της Βραζιλίας Μαρσέλ Μπιάτου και τον αμερικανό επιτετραμμένο Τζον Κρίμερ-οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν πρεσβευτή στην Λα Πας μετά την αποπομπή του στα τέλη του 2008-, σύμφωνα με το επίσημο βολιβιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ABI.
Βάσει της συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εισφέρουν "τα τεχνικά μέσα", η Βραζιλία εκπαίδευση και η Βολιβία "το προσωπικό και την επιμελητειακή υποστήριξη", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της πρεσβείας της Βραζιλίας, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός "υψηλής ακρίβειας".
Το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ούτε έχει επιβεβαιωθεί. Όταν διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις, ένας βολιβιανός υπουργός είχε δηλώσει πως η αμερικανική συνεισφορά θα ανερχόταν σε 250.000 δολάρια για τη χρήση δορυφόρων και συσκευών εντοπισμού και πλοήγησης.
Η συμφωνία καταδεικνύει τον μεγεθυνόμενο ρόλο της Βραζιλίας στις προσπάθειες καταπολέμησης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Βολιβία, η οποία κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή κοκαΐνης. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αυτής καταλήγει στη Βραζιλία: πάνω από το 80% της κοκαΐνης που διακινείται σε Σάου Πάουλου και Ρίου ντε Ζανέιρου προέρχεται από την Βολιβία, σύμφωνα με την βραζιλιάνικη κυβέρνηση.
Στη Βολιβία υπολογίζεται ότι καλλιεργείται κόκα-το φυτό τα φύλλα του οποίου αποτελούν τη βάση για την παρασκευή κοκαΐνης-σε εκτάσεις 31.000 εκταρίων, πολύ μεγαλύτερες από τα 12.000 εκτάρια για τα οποία έχουν εκδοθεί άδεια να καλλιεργείται για τις παραδοσιακές της χρήσεις.
Η συμφωνία καταδεικνύει παράλληλα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, παρ'όλες τις αναταράξεις στις σχέσεις της με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Έβο Μοράλες, συνεχίζει να εμπλέκεται στις προσπάθειες καταπολέμησης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Βολιβία μετά την αποπομπή των πρακτόρων της DEA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, από τη χώρα των Άνδεων το 2008.
Ο Μοράλες είχε κατηγορήσει πράκτορες της υπηρεσίας ότι ενέχονταν σε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησής του.

news247

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !