Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Πολωνία - Βουλευτής με...μαριχουάνα εντός του κοινοβουλίου !!


«Είναι χόρτο»!...είπε...
O Γιάνους Πάλικοτ, πρόεδρος ενός αριστερού, αντικληρικού κινήματος που φέρει το ...
όνομά του, άναψε ένα στικάκι με άρωμα... μαριχουάνας μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας, με σκοπό να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την αποποινικοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών.

«Είναι χόρτο», είπε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο γραφείο του στη Δίαιτα, ανάβοντας το στικάκι που περιείχε μαριχουάνα.

Ο Πάλικοτ είχε από μέρες δηλώσει ότι θα «άναβε χόρτο» μέσα στη Βουλή, παίζοντας με την αμφισημία της πολωνικής λέξης «ζάπαλικ» που σημαίνει «ανάβω» και «καπνίζω».

Την περασμένη άνοιξη η Πολωνία τροποποίησε το νόμο περί ναρκωτικών, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών την απόφαση αν θα διώκουν ή όχι όσους συλλαμβάνονται έχοντας στην κατοχή τους μικρή ποσότητα ουσιών. Πάντως ο νόμος ορίζει ότι η κατοχή ναρκωτικών, ανεξαρτήτως ποσότητας, απαγορεύεται. Ο Πάλικοτ υποστηρίζει ότι ο ισχύων νόμος παραμένει πολύ αυστηρός και θεωρεί μειονέκτημά του ότι οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποφασίζουν κατά περίπτωση πότε θα δικάζεται κάποιος. Το κόμμα του κατέθεσε σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο αποποινικοποιείται η χρήση μαριχουάνας.

Η ανακοίνωσή του ότι θα «ανάψει χόρτο» έθεσε σε συναγερμό την υπηρεσία ασφαλείας του κοινοβουλίου η οποία απαγόρευσε την πρόσβαση στο κτίριο στους ακτιβιστές του κινήματος «Ελεύθερη Κάνναβη», τους οποίους είχε προσκαλέσει το κόμμα.

«Θέλω να καταγγείλω την υποκρισία σε ό,τι αφορά τη χρήση μαριχουάνας. Κάποιος είπε ότι θα καπνίσει ένα τσιγαριλίκι και κάλεσαν τις δυνάμεις της τάξης, σαν να επρόκειτο για πραξικόπημα», είπε σήμερα ο Πάλικοτ.
real

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !