Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Διανύουν χιλιόμετρα για ένα πιάτο φαγητό


Ασφυκτικά γεμάτα κάθε Κυριακή τα συσσίτια στην Κρήτη

Κάθε Κυριακή περισσότερα από 70 άτομα περπατούν χιλιόμετρα για να φάνε στα συσσίτια που διοργανώνοται σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης.

Μητέρα παίρνει φαγητό από το συσσίτιο και το προσφέρει στα παιδιά της σαν να το έφτιαξε η ίδια, επειδή δε θέλει να καταλάβουν σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται!

Τα συσσίτια γίνονται κάθε Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Δειλινών, όπως αναφέρει το Cretalive.

Ξεκίνησαν τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και αφενός, οι ανάγκες του κόσμου ήταν τόσο μεγάλες που η επιτροπή αποφάσισε να θεσμοθετήσει τα συσσίτια. Μάλιστα συζητάνε και το ενδεχόμενο να διοργανώνονται ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Μέχρι σήμερα, κάθε Κυριακή συγκεντρώνονται περίπου 70 άτομα για να φάνε στο χώρο του συλλόγου, ενώ την προσπάθεια έχουν στηρίξει 50 κάτοικοι των Δειλινών και άλλων περιοχών, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ψητοπωλείο και παιδικός σταθμός.

Εκτός από το πιάτο φαγητό που τους προσφέρεται, οι άνθρωποι παίρνουν από το συσσίτια τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και παιχνίδια για όσους έχουν παιδιά.

Όπως είναι φυσικό υπάρχουν κι άνθρωποι που διστάζουν, ντρέπονται να έρθουν και έτσι οι άνθρωποι του συλλόγου τούς προσεγγίζουν μέσα από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ή πάνε στο σπίτι τους τα τρόφιμα.

newsbeast

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !