Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κατασκευάστηκε "έξυπνο" χάπι-μικροτσίπ σε... ρόλο νοσοκόμας



Image
Ένα νέο «έξυπνο» χάπι το οποίο θα... λέει στους ασθενείς πώς να λαμβάνουν τα φάρμακά τους με τον σωστότερο τρόπο αναμένεται να διατεθεί στη βρετανική αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.
Πρόκειται ουσιαστικώς για ένα μικροσκοπικό, βρώσιμο μικροτσίπ το οποίο καταγράφει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα λήψης φαρμάκων από τον κάθε ασθενή μέσω ενός ειδικού επιθέματος που είναι τοποθετημένο στον ώμο ή στο χέρι του και λειτουργεί ως δέκτης.


Η μικροσκοπική συσκευή κοστίζει περί τις 50 λίρες (σχεδόν 60 ευρώ) και, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανήκει σε μια νέα γενιά «έξυπνων φαρμάκων» που θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίον οι ασθενείς λαμβάνουν τις θεραπείες τους. Αναμένεται να διατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την αλυσίδα φαρμακείων Lloydspharmacy.
Σήμερα, όπως δείχνουν στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  ποσοστό που φθάνει το 50% των ασθενών δεν λαμβάνει σωστά τα φάρμακά του, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του μικροτσίπ από την εταιρεία Proteus με έδρα στην Καλιφόρνια, το επίθεμα-δέκτης που βρίσκεται στο χέρι του ασθενούς καταγράφει τις ώρες λήψης φαρμάκων καθώς και τις σωστές δόσεις χορήγησης, ενώ την ίδια στιγμή ελέγχει τον καρδιακό παλμό και τη θερμοκρασία του σώματός του. Παράλληλα ειδοποιεί τον ασθενή σχετικά με το πότε πρέπει να λάβει την επόμενη δόση του και ελέγχει εάν κοιμάται και γυμνάζεται επαρκώς.

Tο νέο χάπι, που είναι μικρότερο από έναν κόκκο άμμου, μπορεί επίσης να επιτρέψει τη μετάδοση των ιατρικών πληροφοριών του ασθενούς από το σώμα του προς ένα "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή του γιατρού.
Το επίθεμα-δέκτης πρέπει να αλλάζεται κάθε επτά ημέρες ενώ η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του είναι παρόμοια με εκείνη των επιθεμάτων που χρησιμοποιούνται κατά τη διεξαγωγή ηλεκτροκαρδιογραφήματος το οποίο καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς.
Όπως ανέφερε ο Αντριου Τόμσον, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Proteus που δημιούργησε το «ευφυές» χάπι «μελλοντικός στόχος είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο θα βοηθά τους ασθενείς και τις οικογένειές του ώστε να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της πολύπλοκης
λήψης φαρμάκων».
  defencenet.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !