Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επί 9 ώρες `έπαιζαν` με το συναγερμό στην Εθνική Πινακοθήκη!






Τρία σημαντικά έργα εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη, τελευταία ημέρα της έκθεσής τους, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στα Άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης».
Όπως αναφέρει η αστυνομία, άγνωστοι δράστες (ή δράστης) εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης από τον οποίο αφαίρεσαν:

Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 x 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso, που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι. Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για τη γενναία αντίστασή του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.
Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 x 44, του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian, που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού. Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη.
Ένα έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 x 16,8 του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) και απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala σε έκσταση με την Αγία Τριάδα και τα σύμβολα του πάθους.
Επί 9 ώρες οι δράστες προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο κτίριο, με πρώτο στόχο να απενεργοποιήσουν το συναγερμό, αλλά κανείς δεν τους πήρε χαμπάρι.

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, ο άγνωστος δράστης ή οι άγνωστοι δράστες, στις 19:58 της Κυριακής απενεργοποίησαν δέσμη συναγερμού και παραβίασαν μπαλκονόπορτα, χωρίς όμως να την ανοίξουν, με αποτέλεσμα όταν ήχησε ο συναγερμός και ο φύλακας έλεγξε εσωτερικά το χώρο, να μη διαπιστώσει παρουσία ατόμων ή ίχνη διάρρηξης και να απενεργοποιήσει το συναγερμό.

Στη συνέχεια και άλλες φορές ο άγνωστος δράστης ή οι δράστες, ενεργοποίησαν διαφορετικές δέσμες συναγερμού, χωρίς να εισέρχονται στον χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις ο φύλακας δε διαπίστωνε παρουσία προσώπων.

Τελικά, όταν το πεδίο ήταν πλέον ελεύθερο και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς μπήκαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν τα τρία πολύτιμα έργα τέχνης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !