Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Aπό σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΣ μόνο "520"!Μάθετε τι είναι!


Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί ποτέ.

Κάποια άσχετη στιγμή, χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία, σού καρφώνεται μια ιδέα στο μυαλό και χωρίς δεύτερη σκέψη λες ξαφνικά ένα..

."Το αποφάσισα. Και το κάνω." Και αυτό που σκέφτηκες το εφαρμόζεις αμέσως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Σάς έχει τύχει να σάς ζαλίζει η αδιάφορη μουσική υπόκρουση των σούπερ-μάρκετ, ειδικά όταν αυτά είναι παντελώς άδεια, τα ράφια παντελώς γεμάτα και οι διάδρομοι εκνευριστικά καθαροί, σαν να μην έχει πατήσει άνθρωπος ποτέ; Έχετε ποτέ χάσει τον προσανατολισμό σας από τις ταχείες εναλλαγές χρωμάτων των διαφόρων άθικτων συσκευασιών; Ε λοιπόν, όταν όλα αυτά μαζί συνδυάζονται με ένα αγχωτικότατο δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο την ώρα που οδηγούσατε, τότε θα με καταλάβετε. Έπιασα τον εαυτό μου να περιτριγυρίζομαι από πλήθος ξένα γάλατα, ξένα μακαρόνια, ξένες μαρμελάδες, χίλιες μύριες υπαρκτές αιτίες να μένουν άνεργοι τόσοι και τόσοι άνθρωποι γύρω μου, άλλες χίλιες μύριες υπαρκτές αιτίες να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους τόσοι νέοι άνθρωποι με όνειρα και με μόρφωση για να βρουν αλλού μια καλύτερη τύχη. Δεν υπερβάλλω, με έπιασε κάτι σαν πονοκέφαλος. Και συνέχιζα να προσπαθώ να βρω τι στο καλό θα έπρεπε να αγοράσω από ένα σούπερ-μάρκετ που δεν υπήρχε ψυχή. Μόνο εγώ, τα ξένα ράφια, οι ανύπαρκτες ουρές μπροστά στα ταμεία κι ένα μάτσο ευρωπαϊκά κέρματα στη τσέπη - ξένα κι αυτά. Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισα το αυτονόητο, που μέχρι τότε -για να είμαι ειλικρινής- δεν το είχα συνειδητοποιήσει : Αποφάσισα να μην ξαναξοδέψω ούτε μισό λεπτό του ευρώ για να αγοράσω ξένο προϊόν. Έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι από το κατώφλι του σπιτιού μου δεν θα περάσει τρόφιμο που δεν θα αρχίζει το barcode του με τον αριθμό 520 ! Για όσους δεν το ξέρουν : για να σιγουρευτείτε εάν το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε παράγεται στην Ελλάδα, δεν έχετε παρά να γυρίσετε το πίσω μέρος της συσκευασίας, να δείτε τον αριθμό που βρίσκεται κάτω από τις παράλληλες μπάρες και εάν αυτός αρχίζει με τον αριθμό 520 -τότε σωστά μαντέψατε : Πρόκειται για έναν ακόμα λόγο να μην χαθούν άλλες δουλειές στη χώρα μας. Πρόκειται για ακόμα μία αιτία να συνεχίσει να έρχεται ένας μισθός στο σπίτι του γείτονά σας, του αδερφού σας, του άντρα σας, της γυναίκας σας, του πατέρα και της μάνας σας.
epsm
Το να αγοράζουμε εμείς ένα ελληνικό προϊόν είναι μία πράξη αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Το να αγοράζουμε σήμερα ένα ελληνικό προϊόν είναι ίσως η μόνη πράξη άμυνάς μας απέναντι σε όλα όσα γίνονται για μάς, χωρίς κανείς να μπαίνει καν στον κόπο να μάς ρωτήσει. Ξέρω πως αυτό το μπλογκ δεν το διαβάζουν μόνο συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό. Το διαβάζουν τακτικά και ξένοι, φίλοι της χώρας, που ξέρουν ελληνικά. Θα είναι καλό και εκείνοι να κάνουν τον κόπο να ψάξουν να βρουν το νούμερο 520 στην πίσω πλευρά της συσκευασίας και να προτιμήσουν να αγοράσουν ένα καθημερινό είδος πρώτης ανάγκης, που φτιάχνεται από ελληνικά χέρια. Αποφασίστε το κι εσείς. Συνειδητοποιήστε το. Πείτε το στους φίλους σας, εδώ και στο εξωτερικό. Δεν είναι αργά.
Πληκτρολογήστε σήμερα το barcode οποιουδήποτε προϊόντος υπάρχει στην κουζίνα σας  πατώντας εδώ και μάθετε τη χώρα προέλευσής του.


Πηγή:theinsider.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !