Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σε δίκη παραπέμπεται ο 19χρονος Έλληνας χάκερ

χάκερ, Ελλάδα, Ιντερολ, ΗΠΑ, διαδίκτυο, κυβερνοχώρος, κυβερνοεπιθέσεις,
Την παραπομπή του 19χρονου χάκερ σε δίκη, που είχε συλληφθεί για επίθεση σε ιστοσελίδα της Ιντερπόλ, πρότεινε ο αρμόδιος εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Ο νεαρός, 19 ετών σήμερα, πριν τέσσερα χρόνια φέρεται να είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιντερπόλ αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, και κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «nsplitter».

Ο νεαρός Αλέξανδρος είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών υπηρεσιών για κυβερνοεπιθέσεις που ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν.
Υστερα από διεξοδικές έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, φέρεται να προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονταν με τη διαδικτυακή δραστηριότητα του νεαρού, ο οποίος προέβη σε αυτές τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα. Σύμφωνα με το «Έθνος», ο αρμόδιος εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη.
Ο 19χρονος, παρά τη δικαστική του περιπέτεια, εξακολουθεί να είναι λάτρης του διαδικτύου και να απασχολείται πολλές ώρες με αυτό. Από την πλευρά του αρνείται ότι διέπραξε ηλεκτρονικές κυβερνοεπιθέσεις, ενώ σχετικά με τις επιδόσεις του στο διαδίκτυο έχει πει για τον εαυτό του ότι «δεν είναι ιδιοφυΐα».
 iefimerida

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !