Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι Αμερικανοί δείχνουν τον δρόμο ....



http://www.221.gr/wp-content/uploads/2007/12/2gether1.jpg Η ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις  ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακή σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξησης της ζήτησης την περίοδο που διανύουμε. Η φιλοσοφία των Αμερικανών σε μια χώρα που είχε να αντιμετωπίσει χρεοκοπίες τραπεζών, την απειλή επιστροφής στο 1929, 3 χρόνια μόλις πριν, και εξακολουθεί να διατηρεί ένα μεγάλο έλλειμμα, δείχνει ότι η ανάπτυξη είναι πάνω απ΄ όλα. Σε αντίθεση με όλα αυτά η ελληνική αγορά, ακολουθώντας τις συνταγές ΔΝΤ, παρουσιάζει 40% πτώση στις φετινές γιορτές.


Το βασικό πρόβλημα λοιπόν του νέου μνημονίου που θα αποτελεί και προϊόν της νέας δανειακής σύμβασης είναι η αναδιάταξη της δομής του προς την ανάκαμψη της οικονομίας. Έτσι κι αλλιώς θα γίνουν τόσες θυσίες που αλλιώς θα πάνε και πάλι χαμένες .Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην γενική κατεύθυνση που δίνεται καθώς οι στόχοι αναθεωρούνται συνέχεια επί τα χείρω και δεν υπάρχει κανένα φως στο βάθος του τούνελ.


Επίσης εξαιτίας των πολιτικών σκοπιμοτήτων κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλει να
πει ποιό είναι στο βάθος το πραγματικό σχέδιο για την πορεία της οικονομίας. Τούτου δοθέντος εξακολουθεί να κυριαρχεί ένα θολό τοπίο καθώς και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν οφείλει να έχει επικοινωνιακούς προσανατολισμούς. Το PSI είναι μια προϋπόθεση σωτηρίας αλλά από μόνο του δεν αρκεί και οι επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν τεράστιες αμφιβολίες αν οι Έλληνες πολιτικοί θα αποφύγουν το ατύχημα. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κάποιος, το αυτοκίνητο είναι στον χωματόδρομο και αν μια πετρούλα μπει στην μηχανή τίποτε δεν είναι εγγυημένο.
Πηγή:www.capital.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !