Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος οι Αλβανοί από την Κρήτη!

Μετά το λιομάζωμα φεύγουν για την πατρίδα τους, αφού δεν βρίσκουν ούτε μεροκάματο! Ήδη περίπου τα 2/3 του πληθυσμού των μεταναστών αποτελούν παρελθόν!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινότητα των Αλβανών αποτελούσε μια από τις πολυπηθέστερες στην Κρήτη, μκε τον αριθμό τους να ανέρχεται περίπου στις 30 με 40.000 άτομα. Σήμερα, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί μόλις στις 10.000 άτομα!
Ενδεικτικό του μεταναστευτικού κύματος και του επαναπατρισμού των Αλβανών είναι το γεγονός ότι το αλβανικό σχολείο που λειτουργούσε στο Καμαράκι έχει κλείσει!
"Εδώ δε βρίσκουμε ούτε ένα μεροκάματο. Για αυτό παίρνουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας και γυρνάμε πίσω στην Αλβανία", λέει στο CRETEPLUS, ο Ηλίας από την Νότια Αλβανία.

Γερό κομπόδεμα
Οι περισσότεροι Αλβανοί γυρνάνε πλέον πίσω στην πατρίδα τους και επενδύουν εκεί. Όλα τα χρόνια που εργάστηκαν στην Ελλάδα, έκαναν γερό κομπόδεμα, με συνέπεια να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα: να δημιουργήσουν εκεί τη δική τους επιχείρηση!
Οι τελευταίοι που έχουν μείνει στην Κρήτη, μένουν μόνο και μόνο για κάποια τελευταία μεροκάματα, κυρίως στον αγροτικό χώρο. Και ίσως έπειτα ακολουθήσουν το δρόμο των υπολοίπων...
 CRETEPLUS

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !