Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Τα ναρκωτικά υπάρχουν στην ατμόσφαιρα


Εισπνέουμε μεγάλες συγκεντρώσεις ουσιών.

Διάφορες παράομες ναρκωτικές ουσίες, όπως η κοκαΐνη και η μαριχουάνα, μπορεί να καταλήγουν στον αέρα που αναπνέομε και έτσι, ανυποψίαστοι, να τις εισπνέουμε και να τις εισάγουμε στον οργανισμό μας. 
http://1.bp.blogspot.com/_GtfmuN_f0_k/TUjD5lCYgQI/AAAAAAAAG18/Sto17eOT82k/s1600/gomad%2Bgraffiti%2Bart.jpg
Σε αυτό το μάλλον απροσδόκητο συμπέρασμα κατέληξε μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι εκείνες οι περιοχές όπου γίνεται διαχρονικά η μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών, είναι ακριβώς αυτές όπου ανιχνεύονται τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των ουσιών στην ατμόσφαιρα. 

Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, λίγες επιστημονικές μελέτες είχαν δείξει ότι τα παράνομα ναρκωτικά καταλήγουν στην ατμόσφαιρα των πόλεων. Το 2007 ο χημικός 'Αντζελο Κεκινάτο και οι συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Ερευνών Ατμοσφαιρικής Μόλυνσης στη Ρώμη εντόπισαν μικρές ποσότητες κοκαΐνης στον αέρα της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς και της πόλης Τάραντα στη νότια Ιταλία. 

Περαιτέρω μελέτες επιβεβαίωσαν πως οι συγκεντρώσεις ναρκωτικών στον αέρα είναι σταθερά υψηλότερες στα μέρη όπου γίνεται η μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών, σε σημείο που οι ερευνητές άρχισαν να πιστεύουν ότι αυτή η ανάλυση της ατμόσφαιρας μπορεί να αποτελέσει ένα γρήγορο, αξιόπιστο και φθηνό δείκτη για το πού υπάρχουν οι περισσότεροι χρήστες ναρκωτικών, ένα πολύτιμο στοιχείο που θα μπορούσε να κατευθύνει δεόντως τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ή άλλες προληπτικές πρωτοβουλίες του κράτους.
 

Σε μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιστήμης του περιβάλλοντος «Science of Total Environment», σύμφωνα με το «Science», οι ίδιοι Ιταλοί ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αέρα από δεκάδες σημεία σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. 

Οι μετρήσεις (για ανίχνευση κοκαΐνης και κάνναβης) και η στατιστική επεξεργασία τους έδειξαν ότι όντως οι αερομεταφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σχετίζονται στενά με το μέγεθος των ναρκωτικών που έχει κατάσχει η αστυνομία ανά περιοχή, καθώς και με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται για αποτοξίνωση σε μια περιοχή, άρα και με το βαθμό της χρήσης αυτών των ουσιών. 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !