Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Ξεπουλάνε τα σπίτια τους για να επιστρέψουν στο χωριό

  • 4
      Ξεπουλάνε τα σπίτια τους για να επιστρέψουν στο χωριό

Σε μαζικές πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών, προχωρούν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες Ελληνες αλλά και πάρα πολλοί οικονομικοί μετανάστες που είχαν αποκτήσει περιουσία στη χώρα μας. Το σφοδρό κύμα της οικονομικής κρίσης που σαρώνει τα νοικοκυριά έχει προκαλέσει κύμα εσωτερικής μετανάστευσης με πολίτες να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και να μετακομίζουν στην επαρχία.
Για τον λόγο αυτό βγάζουν στο σφυρί την ακίνητη περιουσία τους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές ευκαιρίες για αγορά από όσους έχουν ρευστό να πληρώσουν.
‘Ελληνες που μετακινούνται για καλύτερη και οικονομικότερη ζωή στην επαρχία ή στο εξωτερικό, αλλά και μετανάστες που είχαν αγοράσει σπίτια και τώρα τα πουλάνε για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είναι οι βασικότεροι πωλητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα μεσιτικά γραφεία, υπάρχουν αυτήν την περίοδο χιλιάδες αιτήματα για πώληση ακινήτων ηλικίας 10 ετών και πάνω. Πρόκειται είτε για πολύ παλαιά σπίτια που αποκτήθηκαν από φτωχές οικογένειες και που τώρα δεν μπορούν να συντηρήσουν ή για διαμερίσματα 5-15 ετών που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια σε υψηλές τιμές, κυρίως μέσω δανεισμού, και που οι κάτοχοί τους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις.
Υπό τον φόβο της κατάσχεσης, και πριν προλάβει η τράπεζα να «βάλει χέρι» στην περιουσία τους, πολλοί σπεύδουν να τα πουλήσουν, ακόμη και σε χαμηλές τιμές αρκεί να γλιτώσουν από τους υπερβολικούς φόρους που έχουν βαρύνει την ακίνητη περιουσία.
«Έχουμε δει να πωλούνται σπίτια 10ετίας με 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο όταν αγοράστηκαν σε τιμή 1.800 ευρώ/τ.μ. Επίσης, υπάρχουν πωλήσεις διαμερισμάτων 30 ετών και άνω που δίνονται ακόμη και με 800 ευρώ/τ.μ.» τονίζει στο «Έθνος της Κυριακής», κτηματομεσίτης με μεγάλη εμπειρία στην κτηματαγορά και συνεχίζει: «Πολλοί αλλοδαποί έρχονται και ζητούν αγοραστές για την περιουσία τους. Αλβανοί κατά κύριο λόγο που έμειναν χωρίς δουλειά και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, βάζουν πωλητήριο σε σπίτια, γκαρσονιέρες και δυάρια, παλαιάς κατά κύριο λόγο κατασκευής.
Επίσης, έχουμε πολλούς πελάτες Ελληνες που επιστρέφουν στα χωριά τους επειδή έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πουλάνε λοιπόν τα σπίτια τους για να αγοράσουν κάτι φθηνότερο στην επαρχία».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !