Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικά προϊόντα που μας κάνουν υπερήφανους

Είναι κάτι παραπάνω από νόστιμα, φημίζονται για την αγνότητα και την ποιότητά τους, αρκετά από αυτά ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα σε όλο τον πλανήτη. Είναι αλήθεια, τα ελληνικά προϊόντα γεύσης συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου.
Η  athensvoice.gr παρουσιάζει ελληνικά προιόντα που μας κάνουν περίφανους σε όλο τον κόσμο.  . Αυγοτάραχο , κρασί, κρόκος, μαστίχα, ξύδι και άλλα καλά  που συμβάλουν στην αύξηση των εξαγωγών και διαφημίζουν την Ελλάδα

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Μια λιχουδιά με μοναδική γεύση και με θέση στα διεθνή καλάθια προϊόντων gourmet πλάι στην παγκόσμια «dream team» – χαβιάρι, τρούφα, φουά γκρα. Τα αυγά της μπάφας (ο θηλυκός κέφαλος) θεωρούνται το χαβιάρι της Ελλάδας, οι διάσημοι σεφ το λατρεύουν – ο Ferran Adria το συγκαταλέγει στα 30 καλύτερα προϊόντα και το σερβίρει στο περίφημο El Bulli του, ενώ οίκοι όπως οι Petrossian, Fauchon, Caviar Exclusives το προβάλλουν στα ράφια των πολυτελών καταστημάτων τους σε όλο τον πλανήτη.

BOUTARI WINES

Από τις πρώτες ελληνικές οινοποιίες που πραγματοποίησε εξαγωγές, με στόχο να προάγει την κουλτούρα του κρασιού. Ο κύκλος εργασιών επεκτείνεται σε 45 χώρες όλων των ηπείρων, ενώ οι εκατοντάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς την κατατάσσουν στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων οινοποιείων του κόσμου.

Κρόκος Κοζάνης 

Το χρυσάφι της ελληνικής γης, είναι το γνωστό σε όλους σαφράν, ζαφορά ή σαφράνι. Η Κλεοπάτρα το λάτρευε για τις καλλυντικές του ιδιότητες, σήμερα όμως χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και είναι αγαπημένο υλικό διάσημων, αστεράτων σεφ σε όλο τον κόσμο. Ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται η καλύτερη ποιότητα κρόκου, ειδικά ο βιολογικός. Ο συνεταιρισμός της Κοζάνης σήμερα εξάγει περίπου το 30% της παραγωγής του σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρώτες στην κατάταξη οι Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία), αλλά και σε Ρωσία, Αυστραλία, Αμερική ακόμα και στα Αραβικά Εμιράτα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται κινήσεις και για εξαγωγή στην Κίνα.

Μαστίχα Χίου 

Ένα προϊόν με μοναδική γεύση και ανεξάντλητες εφαρμογές που εμείς ως Έλληνες έχουμε το προνόμιο της αποκλειστικής παραγωγής του παγκοσμίως! Η συγκομιδή της γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο στα 24 Μαστιχοχώρια της Χίου, τα οποία έχουν κηρυχτεί παραδοσιακοί ή διατηρητέοι οικισμοί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το ίδιο το προϊόν από το 1997 είναι Π. Ο. Π. (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Εξάγεται σε όλο τον κόσμο, η χρήση της είναι εκτεταμένη τόσο στη φαρμακευτική (τρομερό φάρμακο για το στομάχι αλλά και τα εγκαύματα), όσο και στην κοσμετολογία, ενώ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους πιο διάσημους σεφ, μην ξεχνάμε και τα λικέρ και τα αποστάγματα που χάρη σ’ αυτήν αποκτούν το μοναδικό και ιδιαίτερο άρωμά τους.
Μαστίχα Χίου

Ξίδι Τοπ 

Γεύση σπιρτόζικη και ξελιγωτική που απογειώνει όσπρια και σαλατικά και άρωμα που φέρνει …σιελόρροια σε κάθε ελληνικό ουρανίσκο. Φτιαγμένο από 100% κόκκινο κρασί εκλεκτών ελληνικών αμπελώνων, έχει ελληνική υπογραφή αλλά και διεθνή αναγνώριση. Φέτος, μάλιστα, κατέκτησε το Αστέρι Ανώτατης Γεύσης από τον International Taste & Quality Institute που εδρεύει στις Βρυξέλλες και είναι οργανισμός που κρίνει, βραβεύει και προωθεί τα κορυφαία προϊόντα όλου του κόσμου.
Ξίδι Τοπ


ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ

Με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα από το 1973, σαρώνει τα διεθνή βραβεία κι αποτελεί αξιολογότατο πρεσβευτή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Αγιορείτικο, Ραψάνη, Μακεδονικό, είναι μερικές μόνο από τις ετικέτες που κοσμούν τις κάβες των πιο ψαγμένων εστιατορίων του πλανήτη.
ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ

Αρκαδιανή 

…Και παινεμένη! Μια μικρή επιχείρηση με έδρα το χωριό Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας που φιλοδοξεί όχι μόνο να αποτελέσει αναπτυξιακή πρόταση για την Αρκαδία και όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και την ντόπια γαστρονομία, να συγκεντρώσει τις ξεχασμένες γεύσεις των γιαγιάδων και να δώσει αφορμές για γνώση, γεύση και απόλαυση.
Στο χωριό λειτουργεί χώρος με εστιατόριο παραδοσιακών γεύσεων της Αρκαδίας, βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις, μοναδική συλλογή σκευών μαγειρικής, βιοτεχνία παραγωγής γλυκών και ζυμαρικών, περιβόλι με όλα τα φυτά και τα άνθη της Πελοποννήσου, ενώ ντόπιες νοικοκυρές φτιάχνουν γλυκά κουταλιού, λικέρ, σύκα με καρύδι, χυλοπίτες και ξινό τραχανα, καρυδοκουραμπιέδες και άλλα συγκλονιστικά αγνά και νόστιμα που πωλούνται στο εκεί χαριτωμένο «μαγαζάκι» αλλά και στην Αθήνα. Μπορείτε να τους αναζητήσετε στα 27910 27161-2, 210 9242.752-3, www.arcadiani.gr
Αρκαδιανή



Μακεδονικός Χαλβάς 

Ποτέ άλλοτε μια τόσο υγιεινή τροφή δεν ήταν ταυτόχρονα και τόσο απολαυστική, η αλήθεια είναι ότι έτσι και ξεκινήσεις το τσιμπολόγημα του χαλβά, δύσκολα βάζεις φρένο... Ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1924 στη μικρή οικοτεχνία της προσφυγικής οικογένειας Χαΐτογλου με την παραδοσιακή συνταγή με την οποία φτιάχνεται ακόμη και σήμερα που η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια πρότυπη βιομηχανική μονάδα με πλήθος προϊόντων που εξάγονται κατά το 50% σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ρωσία, Μέση Ανατολή και Ευρωπαϊκή Ένωση.
image


Ελληνικά αναψυκτικά 

Το μπιράλ από το Γεράνι των Χανίων, η πορτοκαλάδα Λουξ της Πάτρας, η λεμονάδα Έψα απ’ τον Βόλο. Αρωματικά, ξεδιψαστικά, αγνά αναψυκτικά που όλοι λατρεύουμε και που παράγονται με τις ίδιες παλιές και μυστικές συνταγές. Mια λεμονάδα από τον τόπο σου είναι πάντα εγγύηση ποιότητας και γεύση από Ελλάδα στο στόμα.
image

Gaea - ελαιόλαδα και όχι μόνο 

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδά της θεωρούνται κορυφαία στον τόπο μας αλλά έρχονται και πρώτα στις προτιμήσεις των Γερμανών, των Άγγλων, των Σκανδιναβών και όλης της υφηλίου! Από το 1995 δεν προλαβαίνουν να σαρώνουν τα βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς – το λάδι Gaea-Kritsa αναδείχτηκε από τους ίδιους τους Ισπανούς σαν το καλύτερο παγκοσμίως, η Ελληνική Σάλτσα του Λευτέρη Λαζάρου άφησε πίσω τον Jamie Oliver και τη δικιά του (σάλτσα) να …τρώνε τη σκόνη μας, στα Όσκαρ το ’χουν πια έθιμο κάθε χρόνο να δίνουν καλαθάκι-δώρο με προϊόντα Gaea στους V. I. Ps! Τελευταίο και πολύ έξυπνο προϊόν οι ελιές σε συσκευασία snack pack, ένα σακουλάκι που πουλάει σαν τρελό στο κατάστημα του αεροδρομίου στους τουρίστες που φεύγοντας θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν μια γεύση Ελλάδας μαζί τους.
Gaea - ελαιόλαδα και όχι μόνο

Μπισκότα Παπαδοπούλου 

imageH πορεία της ιστορικής βιομηχανίας μπισκότων ξεκινά στην κουζίνα της οικογένειας Παπαδοπούλου, εκεί όπου με μια απλή ξύλινη σφραγίδα έφτιαξαν το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου, το αγαπημένο μας Πτι-Μπερ. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι θα ερχόταν η μέρα που αυτό το μπισκότο δεν θα έλειπε από κανένα ελληνικό σπίτι. Το 1922, με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος με τη μητέρα του και τους αδερφούς του, Νικόλαο και Θεόφιλο, επιβιβάζονται σε πλοίο για να τους μεταφέρει μαζί με άλλους πρόσφυγες στη Μασσαλία.
Το πλοίο δένει για ανεφοδιασμό στον Πειραιά και η οικογένεια βρίσκει την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη. Στο καφενείο που κάθονται, μαθαίνουν με μεγάλη  έκπληξη ότι τα μπισκότα δεν είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα. Σε ένα λεπτό παίρνουν τη μεγάλη απόφαση. Δεν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους για τη Μασσαλία, θα έμεναν στην Ελλάδα! Το 1938 η οικογένεια αγοράζει ένα μικρό φούρνο και ξεκινάει τη γνωστή τους τέχνη: η μητέρα ζυμώνει και ψήνει τα Πτι-Μπερ, τα παιδιά τα πουλούν χύμα. Η σφραγίδα είναι η ίδια παλιά ξύλινη: «Αδελφοί Παπαδοπούλου, Ελλάς». Αυτή είναι η αρχή της μεγάλης βιομηχανίας που σήμερα ηγείται στο χώρο της μπισκοτοποιίας, ενώ παράλληλα κατέχει σημαντική θέση και στον τομέα των αρτοσκευασμάτων.
Μια εταιρεία αμιγώς ελληνική, που παρέχει εργασία και στηρίζει πάνω από 1.000 οικογένειες εργαζομένων, με 4 μεγάλες παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαχέουν το άρωμα των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 1.000 Πτι-Μπερ καταναλώνονται το λεπτό στην Ελλάδα, και 700.000 Cream Crackers ημερησίως! Όλα τα brands της είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα και καταξιωμένα, ταυτόσημα του ελληνικού μπισκότου: Petit Beurre, Μιράντα, Cream Crackers, Γεμιστά, Digestive, Caprice, Krispies, Χωριάτικες Φρυγανιές, αγαπημένα προϊόντα που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν πολλές γενιές Ελλήνων. Έχοντας πια μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι, περνούν τα όρια της Ελλάδας και καταξιώνονται σε περισσότερες από 40 χώρες στις 5 ηπείρους. Είναι πολύ μεγάλο το πλήθος των βραβείων από ελληνικές και διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων που στολίζουν τα γραφεία της εταιρείας. Το μεγαλύτερο, όμως, κατόρθωμά της είναι ότι έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Μια δυνατή σχέση που διαρκώς ανανεώνεται με το λανσάρισμα νέων και εξαιρετικών προϊόντων που έρχονται για να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες – τελευταία μας αδυναμία τα Digestive Bars, η 1η μπάρα δημητριακών με μπισκότο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !