Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

98η επέτειος Ένωσης Κρήτης με την Ελλάδα


Γιορτάστηκε με επισημότητα και λαμπρότητα σήμερα στα Χανιά, η 98η επέτειος της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων που ήταν η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στο φρούριο του Φιρκά, ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων.

Στην συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή, όπως ακριβώς είχε γίνει και την 1η Δεκεμβρίου του 1913 για να μεταφερθεί η Ελληνική σημαία στο φρούριο του Φιρκά. Μπροστά, στην πομπή, ήταν μαθητές και μαθήτριες σχολείων, ακολουθούσαν τμήματα των ενόπλων δυνάμεων, η ελληνική σημαία που κρατούσαν Κρήτες βρακοφόροι και αμέσως μετά οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, των αρχών και πολίτες.
Στην ομιλία που έχει καθιερωθεί να εκφωνεί ο.......
εκάστοτε Δήμαρχος Χανίων, ο Μανώλης Σκουλάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στην σημασία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και στα γεγονότα – σταθμούς που οδήγησαν στην Ένωση , καθώς επίσης και στο πως έγινε η πρώτη τελετή ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στον Φιρκά την 1η Δεκεμβρίου 1913 , ενώ καταλήγοντας είπε :

«…Όπως η Ένωση επιτεύχθηκε χάρις στο αδούλωτο φρόνημα, τη γενναιότητα και τους αγώνες του Κρητικού λαού κόντρα στο αρνητικό διεθνές περιβάλλον, έτσι και σήμερα θα μπορέσουμε παρά το δυσμενές εξωτερικά περιβάλλον να ξεπεράσουμε τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, με συλλογική προσπάθεια και συνεχείς αγώνες. Φίλες και φίλοι, τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι τίποτε δεν χαρίζεται. Όλα – μικρά και μεγάλα – κατακτώνται με αγώνες του λαού μας αλλά και με μπροστάρηδες ηγέτες, που παραδειγματίζονται από τον διορατικό γέρο Βενιζέλο.»

Αμέσως μετά ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θ.Καρούντζος, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ.Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μ.Σκουλάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ.Βουλγαράκη, ανέβηκαν τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον ιστό του φρουρίου και ανάρτησαν την Ελληνική σημαία.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και δεξίωση στο δημαρχείο των Χανίων.

Στις εκδηλώσεις ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, οι Μητροπολίτες Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός και Αμφιλόχιος, οι βουλευτές Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και πολλοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των αστυνομικών, στρατιωτικών αρχών και φορέων

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !