Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ρομπότ στις φυλακές

Στη Νότια Κορεά θα αναλάβουν μελλοντικά τα ρομπότ ένα τμήμα της εργασίας των ειδικών φρουρών στις φυλακές. Ένα σχετικό project, το οποίο χρηματοδοτείται από το εγχώριο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τέθηκε από σήμερα σε ισχύ στο Pohang, που βρίσκεται νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα Σεούλ. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα τρέξει για ένα μήνα.
Τα ρομπότ που έχουν αναπτυχθεί γι’ αυτό το σκοπό θα περιπολούν στους διαδρόμους της φυλακής και θα παρακολουθούν τους φυλακισμένους στα κελιά τους.
Όταν εντοπίζουν κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα – για παράδειγμα ένα επεισόδιο βίας μεταξύ των κρατουμένων – θα καλούν τους κανονικούς φύλακες για ενίσχυση.
Τα ρομπότ – η ανάπτυξη των οποίων κόστισε 800.000 δολάρια περίπου – θα παίζουν συνάμα και το ρόλο υποστήριξης των κρατουμένων στην περίπτωση που αυτοί χρειάζονται άμεσα περίθαλψη – οπότε και θα καλούν πάλι τους κανονικούς φύλακες. Το έργο τους θα είναι, δηλαδή.  βοηθητικό χωρίς να υπάρχει τρόπος και σκέψη αντικατάστασης των κανονικών φρουρών.
© pcnea.blogspot.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !