Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Από σήμερα ελεύθερα τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα

Κανονικά θα μπορούν να κυκλοφορούν από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο νόμος για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Βασική προϋπόθεση όμως για την κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων είναι ο κινητήρας τους να είναι προδιαγραφών Euro 5 ή Euro 6.

Τα οχήματα diesel νέων προδιαγραφών, σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προς την ατμόσφαιρα και καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο.

Εδώ και δύο δεκαετίες η Ελλάδα ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο απαγορευόταν η χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 51% των συνολικών ταξινομήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, στην Ελλάδα, μόλις το 4% των συνολικών ταξινομήσεων αφορά σε αυτού του τύπου τα οχήματα.

Στην απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης αντιδρούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που θεωρούν ότι θα επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα των πόλεων από τις αυξημένες εκπομπές ρύπων. Είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων και κυρίως αιωρούμενων μικροσωματιδίων.
 skai

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !