Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Καπετανιανά - Δήμος Κόφινα - Ηράκλειο Κρήτης

  



 


 

  Οι Ξενώνες ΘΑΛΟΡΗ, είναι ένα συγκρότημα 15 αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών, που διατηρούν αυθεντικά τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που υπήρχαν στον οικισμό Καπετανιανά τα παλιά χρόνια.
Στην Κρήτη, στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων, δυτικά της κορυφής ΚΟΦΙΝΑ, στο οικισμό Καπετανιανά, σε υψόμετρο 800 μέτρων και με θέα στο Λιβυκό πέλαγος η θέση του οικισμού είναι ξεχωριστή καθώς συνδυάζει μοναδικά το στοιχείο του βουνού και της θάλασσας.
Η μακραίωνη ιστορία του οικισμού και ο διπλός χαρακτήρας του, αποτυπώνεται στα κτίσματα του, όπου συνυπάρχουν, στοιχεία μινωικής αλλά και μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Τα σπίτια είναι φρουριακού τύπου συνοδευόμενα με ποιμενικές εγκαταστάσεις ενταγμένα άριστα στο βραχώδες περιβάλλον το οποίο εγκιβωτίζουν.
Με απόλυτο σεβασμό στα ιδιαίτερα αυτά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, μια ολόκληρη γειτονιά καταλυμάτων , στην πιο περίοπτη θέση του οικισμού, αναπαλαιώθηκε χωρίς να αλλοιωθεί το ύφος τους και ο οικιστικός ιστός και έτσι δημιουργήθηκε το Συγκρότημα Ξενώνων ΘΑΛΟΡΗ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !